20 Mayıs 2021 Perşembe

Hürriyet’i basan AKP’li Boynukalın’ın videosu: Bunlar hiç dayak yememiş

Sedat Peker’in Hürriyet gazetesine 2015 yılında yapılan baskın için kendisini aradığını söylediği AKP İngiltere Temsilcisi Abdurrahim Boynukalın’dan açıklama geldi. Boynukalın, attığı tweetlerde Hürriyet baskınındaki şiddet olaylarını Peker’in adamlarının üzerine yıktı. Bazı sosyal medya hesapları ise Boynukalın’ın baskın sırasında yaptığı “Bunlar hiç dayak yememiş” konuşmasının videosunu paylaştı.

BOLD – Suç örgütü lideri Peker yayınladığı 6. videoda 2015 yılında Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı “bir milletvekilinin ricasıyla kendisinin yaptığını” söyledi. Peker videoda şu ifadeleri kullandı: “Pamıkörenin ekibi dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırttım. Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller, dediler. Evet ben gönderdim. Savcılar al delil itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye.”

BOYNUKALIN AÇIKLAMA YAPTI

O dönem AKP Gençlik Kolları Başkanı olan Boynukalın, Peker’in açıklamaları üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. 4 twitinden 2’sini silen Boynukalın, “O gün “partimiz eylem geleneğinde asla taşlı sopalı eylem olmaz” dediğimizde bize inanmamayı tercih edenler (ana muhalefet partisi lideri buna dahil) bakalım ne diyecekler. Tekrar ediyorum biz o dönemki iftira yayınlarından dolayı o gazete önünde sadece basın açıklaması yaptık.” sözleriyle taşlı sopalı saldırıyı Peker’in adamlarının üzerine yıktı.

PEKER’İ HEDEF ALAN TWİTLERİNİ SİLDİ

Eski AKP milletvekilliği de yapan Boynukalın, “Meşhur video serisinin bugünkü bölümü 28-32. Dakikaları arası 2015 Hürriyet eylemi meselesi özetlenmiş. Açıkçası çok rahatladım. Yıllardır üzerimize yapışan cam, kamera, turnike kırma gibi kriminal meselelerin bizimle alakası olmadığı açıkça ifade edilmiş.” mesajını sildi.

Baskın sırasında ‘1 Kasım’dan ne çıkarsa çıksın Erdoğan’ı Başkan yaptıracağız’ diyen Boynukalın, “Böyle bir kerameti kendinden menkul, kendisini tek talimatla harekete geçirebilecek bir vekil var mı emin değilim. Varsa umarım ismini verir; böylece parti kurumsalımıza ve benim imajıma yıllarca zarar veren “basma” hadisesinin kim tarafından yapıldığı öğrenilmiş olur.” mesajını da sildi.

SEDAT ERGİN VE AHMET HAKAN’A: BUNLAR HİÇ DAYAK YEMEMİŞ

Hürriyet’e saldırının sorumluluğunu Peker’e yıkmak isteyen Boynukalın’ın baskın sonrasında çekilen Hürriyet yazarları hakkında yaptığı “Sedat Ergin terliyor merliyor, Bunlar hiç dayak yememiş. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak” sözlerinin yer aldığı konuşması yayınlandı.

 

Hürriyet’i basan AKP’li Boynukalın’ın videosu: Bunlar hiç dayak yememiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder