20 Mayıs 2021 Perşembe

Erdoğan’ın imam hatip arkadaşına ihale yağıyor: 5,2 milyon TL daha

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’a 5 milyon 219 bin liralık yeni bir ihale daha verildi. Gürsoy Grup Restorasyon AŞ, ihale kanunundaki ‘istisnayı’ kullanarak aldığı Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’daki tarihi camiyi restore edecek.

BOLD – Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan Ahlat Köşkü’nün restorasyon işini de alan Hasan Gürsoy’un şirketi, 2006 yılında İstiklal Caddesi’ne Çin malı granit döşediği için eleştirilerin hedefi olmuştu.

İSTİSNA MADDESİYLE YAPILAN İHALELER

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın, Kasımpaşa’da bulunan “Beyoğlu Cezayirli Gazi Hasan Paşa Camii Yapısal Güçlendirme ve Restorasyonun Tamamlanması İşi” için açtığı ihale sonuçlandı. Kamu İhale Kanunu’nun, “istisnalar” başlığı altında yer alan, 3. Maddenin (i) bendine göre yapılan ihaleye, geçerli 2 teklif verildi. Gürsoy Grup Restorasyon San. ve Tic. AŞ’nin 5 milyon 219 bin 938 TL’ye aldığı restorasyon işi, 18 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlanacak.

AÇIK İHALE DEĞİL, SİSTEMDE GİZLENİYOR

İstisna maddeden verilen ihaleler açık ihale olarak gerçekleştirilmiyor. İhaleyi veren kurum ihaleyi vereceği firmayı kendisi belirliyor. İstisna maddeden verilen ihalelerin kamu ihalelerinin takip edilebildiği e-KAP sisteminde istisna seçeneğine giriş yapılmadığı müddetçe görülmüyor.

8,5 MİLYON LİRALIK AHŞAP EV İHALESİ

Erdoğan’ın imam hatip arkadaşı olan Hasan Gürsoy’un aldığı milyonluk restorasyon ihaleleri bitmiyor. Gürsoy Grup Restorasyon San. ve Tic. AŞ’ye 2019 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İvaz Fakih Vakfı adına kayıtlı 2 ahşap evin restorasyonu için 8,5 milyon TL’lik ihale verildi.

GÜRSOY’UN ALDIĞI DİĞER İHALELER
  • Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptırdığı Amerika Diyanet Merkezi’nin 2016 yılındaki 3 milyon TL’lik açılış organizasyonunu Hasan Gürsoy’un sahibi olduğu Gürsoy Yatırım Holding’e bağlı Müessese İletişim Şirketi aldı.
  • Gürsoy Grup, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Cami, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı’nın restorasyon işlerini de yaptı.
  •  Çamlıca Camii inşaatını da üstlendi.
  • Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonu da Gürsoy Grup tarafından yapıldı.

Erdoğan’ın imam hatip arkadaşına ihale yağıyor: 5,2 milyon TL daha yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder