19 Mayıs 2021 Çarşamba

İsrail Gazze saldırılarında çocukları öldürmeye devam ediyor

İsrail ordusu, 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni hava ve karadan vurmaya devam ediyor. İsrail’in, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 63’ü çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 221’e yükseldi.

BOLD – Akşam saatlerinde İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah bölgelerine yoğun saldırı düzenlediği aktarıldı. İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 63’ü çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 221’e yükseldi.

İsrail savaş uçakları Gazze’nin batısındaki Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde bir evi üç roketle bombaladı. Saldırıda Kudüs’ün sesi adlı yerel radyoda çalışan gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin yaşamını yitirdi.

Savaş uçakları ayrıca Gazze’nin kuzeyinde Cibalya Mülteci Kampı’nın batısında yer alan bir evi bombaladı, saldırının etkisiyle çevre bölgelerdeki yerleşimlerde büyük hasar meydana geldi.

Saldırılarda Refah kentinde bir hayır kurumunun merkezinin bulunduğu bina füzelerle hedef alındı.

Hava saldırılarında altyapıyı ve Filistinlilere ait arazileri de hedef alan İsrail güçleri, denizden de Han Yunus kentine saldırı düzenledi.

Bu arada Filistinli gruplar saldırılara karşılık Gazze’den İsrail tarafına roket atmaya devam ediyor.

Gerginliğin başladığı günden bu yana roket atışları nedeniyle İsrail’de 12 kişi yaşamını yitirmişti.

İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

ABD: Erdoğan’ın Yahudi düşmanı açıklamalarını şiddetle kınıyoruz

İsrail Gazze saldırılarında çocukları öldürmeye devam ediyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder