9 Mart 2019 Cumartesi

Başakşehir Fenerbahçe’yi de tanımadı

Başakşehir evinde Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.

Süper Lig’in 25. haftasında lider Başakşehir evinde Robinho ve Napoleoni’nin golleri ile Fenerbahçeyi 2-1 yendi. Fenerbahçe’nin golünü ise Soldado kaydetti. Turuncu-Lacivertli takım bu galibiyetle puanını 57’ye çıkartarak zirvedeki yerine sağlama aldı. Düşme hattına yakın olan Sarı-Lacivertli takım 28 puanda kaldı.

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE’DEN

Şampiyonluk mücadelesi veren lider Başakşehir, ile düşme hattından uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe arasındaki mücadelede ilk etkili atak konuk Sarı-Lacivertli takımdan geldi. 2. dakikada Zajc’ın gönderdiği ara pasını iyi takip eden Eljif savunma arkasına sarktı. Biraz çaprazda kalan Eljif’in vuruşunu kaleci Mert kontrol etti.

Bu atak maçın çekişmeli geçeceğinin sinyalini verdi. Ancak iki takımda oyun başlanğıcı itibariyle tempoyu yükseltmekten ziyade kontrolü tercih etti. Başakşehir çok fazla öne çıkmayıp Fenerbahçe, orta sahasının kaptıracağı topları kovaladı. Sarı-Lacivertli takımda toplar Tolgay üzerinden dağıtılırken Başakşehir bunu Emre ile yaptı.

Robinho kale sahası içinde yaptığı dokunuşla Başakşehir’i 1-0 öne geçirdi.

BAŞAKŞEHİR ÖNE ÇIKTI

İlk 10 dakikalık bölümün ardından Başakşehir savunması ile birlikte öne çıkmaya başladı. Bu da Fenerbahçe’nin hata yapmasına neden oldu. İrfan Can, Arda Mossoro ve Visca’nın baskısı sonuç verdi.

16. dakikada İrfan Can’ın ara pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Robinho’nun şutunu Volkan zor çıkardı. Dönen topu Visca kaleye gönderse de sonuç alamadı. Ancak baskı arttı.

VOLKAN’NIN HATASI GOLÜ GETİRDİ

Başakşehir 18. dakikada golü buldu. Sol kanattan İrfan Can bindirme yaparak topu ortaladı. Kaleci Volkan topu uzaklaştırmaya çalıştığı top altı pas içine düştü. Topu iyi takip eden Robinho vuruşunu yaparak skoru 1-0’a getirdi.

Ev sahibi takım öne geçmenin avantajını iyi kullanarak orta sahayı dinamik tuttu. Fenerbahçe’nin forveti Soldado’ya da top aldırmayarak oyuna hakim oldu. İlk yarı da 1-0 lehine tamamlandı.

ZAJC FIRSATI KAÇIRDI

Karşılaşmanın 2. yarısının 51. dakikasında Zajc fırsatı kaçırdı. Moses ile Isla’nın ikili oyunu sonrası altı pas üzerinde boş durumda bulunan Zajc kafa ile topu kaleye gönderdi. Ancak top direk dibinden auta çıktı. Sarı-Lacivertli takım Mehmet Ekici’nin de oyuna ağırlığını koyması ile beraberlik için baskısını arttırdı.

Arda Turan ilk yarıda Fenerbahçe defansına zor anlar yaşattı. 2. yarı yerini galibiyet golünü atan Napoleoni’ye bıraktı.

FENERBAHÇE’DEN PENALTI İTİRAZI

Fenerbahçe62’de etkili geldi. Soldado’nun vuruşunu Mert son anda çıkardı. Hemen arkasından gelişen atakta ise ceza sahası içinde Arda’nın eline çarpan top Sarı-Lacivertlilerde penaltı beklentisine neden oldu. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu çarpma olarak değerlendirerek devam işareti yaptı.

Başakşehir ise Fenerbahçe’nin baskısının arttığı bu dakikalarda kontra toplarla gol aramaya başladı. 69’da Visca’nın getirdiği topta Robinho müsait durumda topu üstten auta gönderdi.

HATAYI BU SEFER BAŞAKŞEHİR YAPTI SOLDADO AFFETMEDİ

Fenerbahçe, baskısının sonucunu 74. dakikada aldı. Sarı-Lacivertli savunmadan gelen uzun topu Başakşehir savunmasında Attamah kafayla kaleci Mert’e göndermeye çalıştı. Kısa düşen topu takip eden Soldado araya girerek topu kaptı ve boş durumda topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.

Gol sonrası ev sahibi ekip oyun dengesini kaybetti. Golden 2 dakika sonra Fenerbahçe Hasan Ali ile ceza sahasına geldi. Boş durumda bulunan Zajc’ın kötü bir vuruş yaparak topu üstten auta attı.

ARDA’NIN YERİNE GİREN NAPOLEONİ’DEN GOL

Fenerbahçe’nin oyununda üstünlüğü ele aldığı dakikalarda son haftaların formda ismi Visca bir kez daha sahneye çıktı. Attığı ara pas ile Mossoro’yu kaleci Volkan ile karşı karşıya bıraktı. Vuruşu kaleciyi geçti.

Arkadan gelen Napoleoni savunmadan önce çizgide topa dokunarak skoru 2-1’e getirdi. Bu gol Sarı-Lacivertlilerin rüzgarını da kesti. Mücadele 2-1 Başakşehir’in lehine tamamlandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder