9 Mart 2019 Cumartesi

Trabzon 6 dakikada galibiyeti yakaladı

Trabzonspor, Akhisar’ı 2-1 mağlup ederek puanını 40’a yükseltti. Karadeniz ekibinin gollerini Nwakaeme ve Sosa attı.

Süper Lig’de 25. haftasında Trabzonspor evinde ligde kalma mücadelesi veren Akhisarspor’u ağırladı. Bordo-Mavili takım 1-0 geriye düştüğü maçta galibiyeti getiren goller 70.dakikadan sonra geldi. 70. dakikada Anthony Nwakaeme ve 76. dakikada penaltı atışından Jose Sosa skoru 2-1 yaparak Karadeniz ekibine 3 puanı kazandırdı.

TRABZON GALİBİYETLE MORAL BULDU

Ligde istediğini ritmi bir türlü bulamayan Trabzonspor, Akhisar’ı 2-1 mağlup ederek son 5 maçındaki 2. galibiyetini aldı. Akhisarspor ise yeni teknik direktörü Cem Kavçak ile çıktığı 4. maçında 2. mağlubiyetini yaşadı. Durumunu biraz daha sıkıntıya soktu.

İlk yarıda iki takımda karşılıklı ataklarla gol bulmaya çalıştı. En etkili hücum ise 45. dakikada Trabzonspor’dan geldi. Jose Sosa’nın kullandığı serbest atışta Ekuban’ın ceza alanı içinde yaptığı vuruşta top üst direkten döndü. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Trabzonsporda Yusuf Yazıcı yerini uzun zamandır forma şansı bulamayan Olcay Şahan’a bıraktı.

AKHİSAR BOKİLA İLE ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 2. yarısında Akhisarspor öne geçti. Trabzonspor defansı eksik yakalanınca Yeşil- Siyahlı ekip bu fırsatı kaçırmadı. Rotman’ın kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonda topu takip eden Bokila 65’te skoru 1-0 yaptı. Golden sonra Trabzonspor oyuncu değişikliğine gitti. Uzun zamandır forma şansı bulamayan Olcay Şahan’da oyuna dahil oldu.

TRABZON EŞİTLİĞİ YAKALADI

Geriye düşen Bordo-Mavili takım gol için baskısını arttırdı. 70. dakikada Nwakaeme oluşan karambolde topu ağlara göndermeyi başardı. Bu gol skora 1-1 eşitliği getirdi. Karadeniz ekibinin de moral motivasyonunu arttırdı.

PENALTI GALİBİYETİ GETİRDİ

Galibiyet için yüklenen Trabzonspor bu şansı Abdülkadir Parmak ile yakaladı. Genç oyuncu  Akhisar ceza sahası içinde Lopes tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR uyarısı ile tekrar pozisyonu izleyen Yaşar Kemal Uğurlu kararını değiştirmedi.76’da atışı kullanan Sosa skoru 2-1’e getirdi.

Trabzonspor bu golle karşılaşmayı da 2-1 kazandı. Bordo-Mavili ekip puanını 40’a yükseltirken Akhisarspor 21 puanda kaldı.

MAÇ KADROSU

Trabzonspor:Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi (Dk. 66 Toure), Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Sosa, Abdulkadir Parmak, Ekuban, Yusuf Yazıcı (Dk. 67 Olcay Şahan), Nwakaeme, Rodallega (Dk. 90+6 Amiri)

Akhisar: Lukac, Zeki Yavru, Cocalic, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Rotman, Sissoko (Dk. 79 Bilal Kısa), Onur Ayık, Serginho, Barbosa (Dk. 85 Regattin), Bokila (Dk. 72 Lopes)

Goller: Dk. 65 Bokilo (Akhisarspor), Dk. 70 Nwakaeme, Dk. 76 (Penaltıdan) Sosa (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Hosseini, Dk. 34 Yusuf Yazıcı, Dk. 62 Abdulkadir Parmak, Dk. 66 Kamil Ahmet Çörekçi, Dk. 79 Olcay Şahan (Trabzonspor) Dk. 62 Serginho, Dk. 69 Zeki Yavru, Dk. 71 Bokila (Akhisarspor)

Stat:Medical Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ali Saygın Ögel, Candaş Elbil

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder