8 Mart 2019 Cuma

Bedelli askerlik ücretine yüzde 109 zam geldi, 6 ayda bir de “güncellenecek”

Bedelli askerlik ücreti bugünden itibaren 31 bin 343 TL olarak belirlendi. Bu miktar her 6 ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacak. 15.000 TL olan bedelli askerlik ücreti yüzde 109 zamlanmış oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bedelli askerlik ücretinin 31 bin 343 liraya yükseltildiğini belirten Akar, bu miktarın her 6 ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacağını söyledi.

Yurt dışında bulunanlar için paralı askerlik ücretinin ise 5.113 Euro olarak belirlendiği bilgisini paylaşan Akar, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni askerlik sistemi dağılımı bedelli askerlik, yükümlü erbaş ve erler, yedek astsubaylık, yedek subaylık ve dövizli askerlik şeklinde olacak. Lise mezunu gencimiz bir ay temel askerlik yapacak. İhtiyaçtan fazla bedelli talebi olursa kura çekilecek. Bir aylık eğitimin sonunda bedelliye ayrılacaklar ve askerlikle ilişkileri kesilecek.

Lise mezunu gençlerimiz 6. aya kadar askerlik yapacak ve bu süre zarfında harçlık alacak. Eğer talep ederlerse ve sınavları geçerlerse bir 6 aylık daha askerlik yapacak ve bu maaşlı olacak. Eğer bir yılın sonunda başarılı olurlarsa profesyonel askerliğe devam edebilecek.”

Bedelli askerlik ücreti 6 ayda bir güncellenecek ve memur maaşı artışına göre yeniden hesaplanacak.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder