9 Mart 2019 Cumartesi

Polis açlık grevindeki milletvekillerine plastik mermi ile ateş etti

HDP Diyarbakır il binasında başlatılan açlık grevi eylemine polis dün gece baskın düzenlendi. İl binasının kapısı ve camları kırıldı. Açlık grevindeki milletvekillerine plastik mermi sıkıldı.

BOLD

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye yönelik baskılar artıyor. HDP Diyarbakır il binasında başlatılan açlık grevi eylemine polis baskın düzenledi. İl binasının kapısı ve camları kırıldı. Millevekillerine plastik mermi sıkıldı. Bazı vekiller polis tarafından tekmelendi.

Diyarbakır İl binasını ablukaya alan polis, HDP’li vekiller Ebru Günay, Musa Farisoğulları, Meral Danış Beştaş, Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı, Semra Güzel, Saliha Aydeniz ve Pero Dündar ile partililer tarafından bir süre engellendi. İl binasının kapısında nöbet eylemi başlatan vekillerle polisler arasında uzun süreli tartışmalar yaşandı.

POLİS KAPIYI VE CAMLARI KIRARAK BİNAYA GİRDİ

Yaşanan tartışmalar ardından polis, nöbet eyleminde olan milletvekilleri ve partilileri kalkan zoruyla çembere aldı. Müdahale sırasında milletvekili Pero Dündar elinden yaralandı. Vekilleri kalkan zoruyla uzaklaştıran polis daha sonra kapıyı ve camları kırarak içeri girdi.

VEKİLLERE PLASTİK MERMİ VE TEKME

İl binasına giren maskeli robokop polisler, açlık grevinde olan milletvekili Tayip Temel, Murat Sarıcaş ve Dersim Dağ’ı hedef alarak plastik mermi sıktı. Polis bu sırada, milletvekili Murat Sarısaç ve Dersim Dağ’ı tekmeledi. Milletvekilleriyle polis amirleri arasında bir süre tartışma yaşandı.

AÇLIK GREVİNDE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

MA’nın haberine göre, açlık grevinde bulunan milletvekillerinin dışındaki parti üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş’ı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü. Polis gözaltından sonra da il binasının etrafındaki ablukayı sürdürdü. Parti binası önüne gelen halk gece geç saatlerine kadar sloganlar atarak bekleyişini sürdürdü.

DİKTATÖRYAYI CANLI VE KANLI BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK

Baskından sonra açlık grevindeki milletvekilleri Tayip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç ile diğer vekiller parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Polisin darp ettiği milletvekili Tayip Temel, baskının Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetlediğini belirterek, “Diktatöryanın ne olduğunu canlı ve kanlı bir şekilde izledik” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ YERLERDE SÜRÜKLENDİ

Açlık grevi eylemlerinin bir hak olduğuna dikkat çeken Temel, “Parti binamızın içinde olan eylem ve etkinlik sırasında, akşam saatlerinde yüzlerce robokop, maskeli, silahlı polisle binamızın camlarını ve kapılarını kırarak, içeri girdi. Arkadaşlarımız yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı, vekil arkadaşlarımız, bizler darp edildik. Bu manzalaraların ne anlama geldiğini anlatmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Temel şöyle devam etti: “Manzara arkada, eğer önünde durmazsak gözü dönmüş, kışkırtılmış, başka bir yere girdiğini sanan maskeli, silahlı polisler ortalığı tarayabilirler. Suç işlediniz. Suç işlediğiniz için mutlaka ama mutlaka hukuk karşısında mahkum olacaksınız. Bir gün mutlaka bu ülkede hukuk devreye girecek. Hukuk karşısında hesap vereceksiniz. Bu haklı ve meşru direniş, kimin direktifi devreye girerse girsin, durmayacak, sürecek ve yılmayacağız. Yüz defa da camları kırarak parti binamıza girse de bu zihniyet, bu eylem ve direniş, haklı tutum sürecek.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder