8 Mart 2019 Cuma

Gazeteci Zafer Özcan ailesiyle birlikte yaşadığı Akhisar’da tutuklandı

Gazeteci Zafer Özcan Manisa’nın Akhisar ilçesinde gözaltına alındı. Hakkında 2 yakalama emri olduğu öne sürülen Özcan, KHK ile kapatılan Zaman ve Bugün gazeteleri ile Aksiyon dergisinde muhabirlik ve editörlük yaptı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği ve İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama emirleri bulunduğu bildirilen Zafer Özcan’ın Akhisar ilçesinde ailesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan gazeteci Özcan, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ZAFER ÖZCAN KİMDİR?

Farklı gazete ve dergilerde muhabirlik yaptıktan sonra bir dönem KHK ile kapatılan Bugün Gazetesi’nin ekonomi müdürlüğüne getirilen gazeteci-yazar Zafer Özcan, 1974 Manisa Akhisar doğdu. Manisa Lisesi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan başarılı gazeteci mesleğe 1993’te İzmir’de başladı. 1997 – 2004 arasında Zaman Gazetesi İstanbul Haber Merkezinde editör ve muhabir olarak çalıştı. 2004 – 2012 arasında Aksiyon Dergisi’nde görev aldı. Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürü olarak da görev yapan Özcan, yazar kimliği ile birçok kitaba imza attı.

Avrupa Birliği çalışmalarıyla tanınan gazeteci Zafer Özcan’ın ‘Türkiyeyi Dünyaya Taşıyan Kadınlar’, ‘Avrupadaki Türkiye Türkiyedeki Avrupa’,  ‘Sanayinin Çilekeş Duayenleri’ ve ‘Arz Ederim’ adlı kitapları bulunuyor. Nilüfer Göle İle Toplumun Merkezine Yolculuk (2002) ve Alev Alatlı İle Türkiye ve Dünya (2003) da yazarın diğer önemli eserleri.

Özcan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel olarak düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nde 2006 ve 2008 yıllarında yılın araştırma haberi ödülünü kazandı. 2009 yılında ise Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği yarışmada, başarı hikâyesi dalında, yılın haberi ödülüne layık görüldü.

Özcan, evli ve üç çocuk babası.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder