9 Mart 2019 Cumartesi

Karaciğer Nakli Gereken Hasta Tutuklunun Ölmesi Mi Bekleniyor

Her yeni gün sitemize gelen bir mağdur haberi ile üzüntüye boğuluyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ile hayatları kararan masum insanların sayısı yüzbinleri buldu.

Karaciğerindeki rahatsızlığından ötürü 2011 yılından bu yana tedavi gören öğretmen Şeref AĞU’nun darbe girişiminden hemen sonra karaciğer nakli ameliyatına girmesine müsade edilmeden 24.07.2016 tarihinde tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine gönderildi. 30 aydır cezaevinde tutsak edilen AĞU’nun adeta ölüme terk edildiği ve tahliye edilmediği takdirde hayati risk taşıdığı belirtiliyor.

Doktorların ŞERİF AĞU’ya “Karaciğerindeki lekenin zaman içerisinde karaciğerini sarabileceği” riskini anlatarak karaciğer nakli yapılmasını önerdiği, yine Adli Tıp Kurumu’nun “Hayati Tehlikesinin Olduğu” yönünde rapor verdiği, buna rağmen Şeref AĞU’nun serbest bırakılmadığı gelen bilgiler arasında.

Kin ve nefretin adalet duygusunun önüne geçtiği bu dönemde, vicdanlar körelmiş, hukuk çiğnenerek yapılanlar zulmün ötesine ulaşmıştır.

Şeref AĞU ve benzeri durumdaki tüm hasta tutukluların bir an önce serbest kalmaları, özgürlüklerine ve sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz.

https://mobile.twitter.com/TutukluHastalar/status/1082179690922680320



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/09/karaciger-nakli-gereken-hasta-tutuklunun-olmesi-mi-bekleniyor-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder