9 Mart 2019 Cumartesi

İç Hukuk Yolları Tamamen Kapalı

Balıkesir’in bir ilçesinde annem ve babamla beraber mütevazi denecek bir yaşantımız vardı. Babam eğitim alanında ciddi yatırımlar yapmıştı. Bu alanda da şirket bünyesinde faaliyet gösteren kolej ülke genelinde yapılan imtihanlarda başarısıyla adından söz ettiriyordu ve dolayısıyla eğitime ciddi katkısı oluyordu.

Ne olduysa 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek şirketimizi bütün faaliyetleri Kanun Hükmünde Kararname ile sonlandırıldı. Bu yetmezmiş gibi şirketin bütün mallarına el konuldu. Hiçbir denetim ve soruşturma geçirmeden. Bütün mallarımız devlet tarafından gasp edildi. Daha sonrada bir sabah erkenden kapımızın zili çaldı, kapıyı açınca gördük ki devlet tarafında sürdürülen cadı avı bu sefer evimize uzandı. Hem babam hem de annem hakkında gözaltı kararı var dediler.
Arama kararını dahi göstermeden ve avukatımızın gelmesini beklemeden evimizi aradılar. Günlerce derme çatma bir spor salonunda hem annemi hem de babamı gözaltında tuttular çok kalabalık bir ortamda. Daha sonrada babama ve anneme atfedilebilecek bir suç söylemeden tutukladılar.

Anneme denen fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermeste gönüllü olarak çal
ışmak meğer suçmuş. Babam ve annem in hiç bir suçu olmamasına rağmen tutukladıkları için ve sürekli devlet yetkililerinin basından masum insanları hedef gösterir, yayınlarından dolayı çok ciddi iş kaybına uğradık ve çevremizde bizi suçluymuşuz gibi dışladılar.
Kanun hükmünde kararnameyle babamın şirketi kapatıldığı için hakkımızı da aramadık. Çünkü iç hukuk yolları tamamen kapalı. Yok mu bu zulme dur diyecek insanlar. Hakkımızı arayacak yetkili.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/09/ic-hukuk-yollari-tamamen-kapali/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder