9 Mart 2019 Cumartesi

Özel: 15 Temmuz gecesi ve öncesinde zaafiyet olduğu açık

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açtığı tazminat davasına dilekçeyle cevap verdi. Özel dilekçede, 15 Temmuz gecesi ve öncesinde, açık bir zaafiyet olduğunu belirtti.

BOLD

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TBMM Genel Kurulu’ndaki sözleri nedeniyle kendisine 500 bin TL tutarında tazminat davası açan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın iddialarına dilekçeyle yanıt verdi.

DAVANIN REDDİNİ TALEP ETTİ

Özel’in avukatı Hüseyin Can Güner tarafından hazırlanan ve Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan konuşmanın yasama sorumsuzluğu kapsamında olduğu ifade edilerek, davanın reddi talep edildi. Dilekçede Akar’ın tüm iddialarına cevap verilirken, “Davacı hâlâ Genelkurmay Başkanı imiş gibi davranmakta, şahsı ile TSK’yi birbirinden ayırmamakta, bunu topluma dayatmaktadır” denildi.

15 TEMMUZ’DA ZAAFİYET OLDUĞU AÇIKTIR

Dilekçede şunlar kaydedildi: “15 Temmuz 2016 gecesi ve öncesindeki süreçte ortada bir zafiyet olduğu açık olup; darbe girişimi halkımızın ve darbeye karışmayan pek çok askerin mücadelesi ile bertaraf edilmiştir. Davacı, o gece kafasına silah dayandığını ifade etmekte, bu konu dava dilekçesinde de tekrarlanmaktadır. TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nin 120. maddesinin de vurguladığı biçimiyle Silahlı Kuvvetler geleneğimizde esaret ağır bir vaziyet olup esir olmamak için son ana kadar çabalamak, son kurşunu sarf edene kadar direnmek gerektiği yönetmelikte düzenlenmiştir. Davacının TSK’nin en üst mertebesindeki bir kişi olarak darbecilere esir düşmesi, mazur görülmesi için bir sebep olmayıp bilhassa kendisine yönelik eleştirilerin dozunu da artırmaktadır.”

ELEŞTİRİDEN MUAF TUTACAK BİR ZIRHI YOK

Dilekçede, “Bugün bakan olan ve geçmişte Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunmuş olan davacının eleştiriden muaf tutulmasını sağlayacak bir zırh söz konusu değildir. Balyoz davasında Ahmet Erdoğan’ın bilirkişi olarak görevlendirilmesinin davacının bilgisi ve kontrolü dahilinde olduğu, Balyoz mağduru İkrami Özturan tarafından yazılan ‘Çuvaldız’ isimli kitapta detaylı anlatılmaktadır. Davacının bu görevlendirmede sorumluluğunun bulunduğu inkâr edilemeyecek derecede açık biçimde görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

CHP’li Özgür Özel, Hulusi Akar’ı Hasdal’da tutuklu bulunan silah arkadaşlarını ziyaret etmemekle suçlamış. Bunun yerine Atatürk’e “firavun” diyen Nuri Pakdil’i ve “TSK’ya hakareti alışkanlık haline getiren” Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz’ı ziyaret ettiği için eleştirmişti. Özel, 15 Temmuz’a yönelik de eleştirilerde bulunmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder