8 Mart 2019 Cuma

Savcı İsmail Uçar hayaller aleminde

17/25 soruşturmasını darbe iddianamesine çevirip Habil’le Kabil’den örnekler veren Savcı İsmail Uçar, şimdi de ankesörlü telefondan Helikopter Kazası çıkarma peşinde. 

MUSTAFA KUZEY| BOLD

Bugün birçok haber sitesinde “Düşen askeri helikopterde FETÖ şüphesi” başlıklı haber yer aldı. Haberin içeriği okunduğunda İstanbul Çekmeköy’de son 3 ay içerisinde 2 askeri helikopterin düşmesiyle ilgili Savcı İsmail Uçar’ın yaptığı araştırmada sözediliyor. .

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, bu ve benzeri uçuk iddianameleriyle haber olup sürekli yükselen bir isim.

İKİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

11 Şubat 2019’da UH-1 tipi askeri helikopter kalktıktan sonra bakım, deneme ve test uçuşu yapacaktı.  Kalkıştan 34 dakika sonra, bir site içindeki çocuk parkına düştü. 4 asker şehit oldu.

26 Kasım 2018’de İstanbul Sancaktepe’de eğitim uçuşu yaparken UH-1 tipi askeri helikopter, iki apartmanın arasındaki sokağa zorunlu iniş yaparken düşmüştü. Kırma uğrayan askeri helikopterde 5 asker şehit olmuştu.

Askeri helikopter UH-1, Çekmeköy İlçesi’de düştü 4 asker şehit oldu.

KAZA İLE İHRAÇ EDİLEN ASKERLER ARASINDA İRTİBATI ARAŞTIRACAK

Her iki olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcı Uçar, hangardaki görüntüleri istediği ve şehit olan askerlerin 15 Temmuz sonrası tutuklanan veya ihraç edilen askerlerle bir irtibatının olup olmadığını araştırılması istediği öğrenildi.

Sancaktepe’de bulunan Kara Havacılık Alayı’nda görevli teknik astsubaylarında irtibatlarının araştırılması konusunda talimat verdiği öğrenilen Savcı Uçar’ın, konu üzerinde titizlikle çalıştığı ifade edildi. Sözkonusu ihraçların çoğu ankesörlü telefon operasyonu olarak bilinen operasyonla TSK’dan ihraç personel.

FANTASTİK İDDİANAME’NİN YAZARI

Başsavcı İsmail Uçar’ın fantastik iddia ve iddianameleri ilk değil. Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olan 17/25 Aralık dosyasından “darbe” iddiası çıkarmıştı. Bir dönem meslektaşlarından boşalan Örgütlü Suçlar Bürosu’na atanan İsmail Uçar, hazırladığı “1453 sayfalık” iddianamede semboller ve anlattığı hikayelerle özellikle sosyal medyada dalga konusu olmuştu.

İddianamede Hz. Adem’in hayatından başlayıp İstanbul’un fethine kadar uzanan Savcı Uçar, Habil ve Kabil’in kıssasının yer aldığı iddianamede fantastik film dünyasının başyapıtı olan “Yüzüklerin Efendisi” filminden de alıntılar yapmıştı.

Yüzüklerin Efendisi filminin kahramanı frodo (ortadaki)

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ FİLİMİNDEN ALINTI

İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, filmindeki Frodo isimli karaktere benzetmiş ve İddianamede “Desteğini halktan alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan rol çalmaya çalışanlar (Yani Frodo’nun yüzüğünü ele geçirmeyi hedefleyen Smeagollar) hep hüsrana uğradılar” ifadesini kullanmıştı.

YAZDIĞI HİKÂYELERLE TERFİ ALDI

Fantastik dünyadan ürettiği iddialarla soruşturmalara yön veren Savcı İsmail Uçar, anlattığı hikâyeler ve masallarla İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. İktidarın istediği argümanları üretmekte mahir olan Savcı Uçar, yine terfi ettirilerek Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı yapıldı.

Bu kadar fantastik iddialarla dolu iddianame hazırlayan Başsavcı İsmail Uçar’ın, 9 askerin şehit olduğu askeri helikopter kazasından nasıl bir iddianame çıkartacağı merak konusu oldu.

Prototip bir AKP hukukçusu: Ömer Faruk Aydıner’in Yargıtay’a yükselişi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder