9 Mart 2019 Cumartesi

Hakkımızı Arayacak Kimsemiz Yok Mu?

Eşim Bandırmanın en itibarlı eğitim şirketlerinin birinde çalışıyordu. Darbe girişimi bahane edilerek önce eşimin iş yeri kapatıldı. Eşim bir anda işsiz kalmıştı. Daha birkaç gün geçmeden gecenin bir yarısında zilimiz kesintisiz çalmaya başladı yeni doğan henüz iki aylık bebeğimiz vardı, gecenin bir yarısı zilin sesinden uyandı.

Gelenler sivil polislerdi. Eşim hakkında gözaltı kararı ve evi arama kararı var dediler. Evin her tarafını avukatımızın gelmesini beklemeden her yerini aradılar. Her yerde satılan ve her evde bulunan bir iki kitabı suçmuş gibi aldılar. Eşim o anda evde yoktu. Sabah da erkende emniyete gidip teslim oldu.

Emniyet yaklaşık 20 gün civarı eşimi ve diğer gözaltına aldıkları 52 kişiyi spor salonunda ilkel şartlarda ve asli ihtiyaçlarını karşılamadan da imtina ederek beklettiler. Eşim önce neyle hangi suçla suçlandığı bilmeden gözaltına alındı, sonrada tutuklandı. Yeni doğmuş bebeğimiz baba sevgisini ve kokusunu hissedemeden suçsuz yere babadan mahrum bırakıldı. Eşim tutuklanalı yaklaşık 6 ay oldu hala ben ve eşim neyle suçlandığı öğrenemedik.

Koğuşlar kalabalık.Komşularımızda bu olayı duyar duymaz bizden selamı sabahı kestiler. Eşimi, yargılanmadan Terörist muamelesi suçlu ilan ettiler. Çok mağdur durumdayız. Eşimin çalışıp kazandığından başka gelirimiz yoktu. Eşim tutuklanmayla kalmadı bankadaki hesaplarına da bloke kondu. Devletin eliyle maalesef önce eşim işsiz kaldı sonra da tutuklandı. Daha düğün borçlarımızda vardı onu da ödemez olduk. Asli ihtiyaçları mı karşılayamaz oldum. Yok mu benim gibi mağdur insanların sesi soluğu olup hakkımızı arayacak.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/09/hakkimizi-arayacak-kimsemiz-yok-mu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder