9 Mart 2019 Cumartesi

Mansur Yavaş: Gökçek dönemini inceleteceğim

İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) desteğiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Mansur Yavaş, başkan seçilmesi durumunda eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminin kayıtlarını inceleteceğini söyledi.

VOA (Amerikanın Sesi) Türkçe’ye konuşan Mansur Yavaş’a, “Gökçek’in ayrılışıyla birlikte pek çok başka iddialar da söz konusu Gökçek dönemini incelettirecek misiniz” sorusuna cevap verdi.

CHP’li Yavaş, “Doğal olarak bir belediye el değiştirdiği zaman mutlaka ve mutlaka en azından bir incelemeden geçilecektir. Hesaplar, en son kasanın durumu, yapılan harcamalar mutlaka normal rayında müfettiş istenecektir. Özellikle bir açığını bulalım, illa onu (Gökçek) mahkeme edelim anlamında değil” ifadesini kullandı.

31 Mart seçimleri kapsamında mal beyanını açıklayan ilk büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu vurgulayan Mansur Yavaş, Melik Gökçek dönemini araştırma noktasında hiçbir endişesinin olmadığını ifade etti.

ANKAPARK 5 KEZ İHALE EDİLDİ

Melih Gökçek’in övündüğü Ankapark ile ilgili de konuşan Mansur Yavaş, “Ankapark şu anda ihale edildi. İhalesinde bir takım yanlışlıklar da yapıldı çünkü bu devasa proje. Çok övünülen proje beşinci kez ihlal edilmesine rağmen belediyeden alacağı olan ve Çin’den bu makinaları, dinozorları ithal eden firma tarafından kiralandı. Muhtemelen para ödemeyecek yani alacağına mahsuben edecek diye düşünüyorum. Bir de zaten kısmi olarak sadece seçim nedeniyle propaganda yapmak için açacaklar çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder