9 Mart 2019 Cumartesi

Gazeteci Kılınç, birlikte cezaevinde kaldığı tutuklu bebekleri anlattı

Bir yıl Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsi şartı ile tahliye edilen ve 7 sene 6 ay hapis cezası alan gazeteci Nur Ener Kılınç Almanya’da katıldığı programda tutsak bebekleri anlattıKılınç dinleyicilere cezaevinde yaşadıklarını ve zorlu Meriç yolculuğunu paylaştı. Bulunduğu son koğuşta 6 tane bebek olduğunu belirten Kılıç ‘kendime yapılan kötülükleri unutsam da o bebeklere yapılanları asla unutmayacağım’ dedi. Cezaevinde herkesin farklı bir dramı olduğunu üzülerek ifade eden Kılınç, ‘kaldığım koğuşlardan birisinde alzheimer hastası bir teyze vardı. Onun tek suçu yurttaki fakir öğrencilere yemek yapmaktı. Ve o teyze 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Şu an psikolojik olarak yorgun olsam da o kadınlar ve bebekler için durmadan çalışacağım’ açıklamasında bulundu.

Almanya’nın Hagen şehrinde gerçekleştirilen programda Türkiye hapishanelerindeki tutuklu kadınlar ve bebekler anlatıldı. Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen program Volme Kulturforum e.V. ‘un organizasyonuyla yapıldı. Programı “Hagen Şehri Eşitlik Bürosu Kadın Grupları İşbirliği” de destekledi.

Diyalog ve Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Hanife Tosun Türkiye’nin tarihsel süreçte yaşadıklarını anlattı. Tosun, “İnsan hakları ihlallerinin arttığı ülkelerde kadına karşı şiddetin de arttığı gözlemleniyor’ ” ifadelerini kullandı.

Toplantının yapıldığı salonda yer alan Meriç ve Kadın temalı fotoğraf sergisi de yoğun ilgi gördü.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder