8 Mart 2019 Cuma

Captain Marvel müzikleri Türkiyeli besteciye emanet

Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kadın süper kahraman filmi olan Captain Marvel filminin müzikleri besteci Pınar Toprak tarafından bestelendi.

MARVEL MÜZİKLERİ YAPAN İLK KADIN
Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kadın süper kahraman filmi olan Captain Marvel filminin müziklerini Pınar Toprak besteledi. Daha önce Krypton dizisi, Controlled Chaos, Fortnite gibi projelerde yer alan Pınar Toprak, 8 Mart’ta dünyayla aynı anda Türkiye’de de vizyona giren Captain Marvel filminin müziklerine imza attı.

Pınar Toprak, filmin başrol oyuncuları Brie Larson, Samuel L. Jackson ve Ben Mendelshon ile birlikte

Toprak, Marvel filminin müziklerini yapan ilk kadın oldu aynı zamanda. Dünyanın en iyi müzik okullarından biri olarak kabul edilen Berklee College of Music’te film müziği ve bestecilik üzerine eğitim alan Pınar Demir Variety dergisine konuştu.

Dergide Toprak’ın yolculuğu “Tamamen yeni bir ortamda sıfırdan başlayan, becerikli, bir genç kadın. Çok az İngilizce bilmesine rağmen 17 yaşında Amerika’ya gitti. İlk olarak Chicago’da caz okudu, ardından Boston’daki Berklee Müzik Okulu’nda film müziği yapmayı öğrendi” cümleleriyle Kaptan Marvel’daki Carol Denvers’e benzetildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder