9 Mart 2019 Cumartesi

‘Erdoğan, Araplar için güvenlik tehdidi’

Mısır’ın en önde gelen gazetelerinden El Ahram gazetesi bünyesinde yayın yapan haftalık El Ahram El Arabi dergisi son sayısını AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ayırdı.

Mısır’ın yarı resmi dergisi El Ahram El Arabi, kapağında Erdoğan karikatürü ile birlikte ‘Şeytan’ ifadesini kullandı.

‘ARAPLAR İÇİN MİLLİ GÜVENLİK TEHDİDİ’

Dergi editörü Cemal El Keşk’in ‘Erdoğan’ın Çelişkileri’ başlıklı makalesinin anonsunun yapıldığı dergide özel sayıda Dr. Eymen Semir, ‘İsrail Ordusunun ilk ortağı’ başlıklı analiz kaleme aldı. Yazıda, Erdoğan’ın İsrail’e karşı düşmanlık söylemine karşın derin ve stratejik ilişkileri koruduğu iddia edildi.

Tümgeneral Muhammed Abdulmaksut ‘Türk-İsrail işbirliği Arap bölgesel sistemi için bir tehdittir’ başlıklı yazısında Erdoğan’ı Arap milli güvenliğini tehdit eden lider olarak tanımlayarak, İsrail ile Erdoğan rejimi arasındaki Siyasi gerginliklerin ekonomik ilişkilere hiç yansımadığını öne sürüldü.

‘HALİFELİK HALÜSİNASYONLARI’

Dergide, ‘Halifelik halüsinasyonları’ adlı yazıda ise Abdullah Hasan, Erdoğan’ın, Türkiye, Arap ve İslam dünyasındaki “siyasal İslam”ın temsilcileri üzerinden bir halifelik rüyası kurduğunu, ancak bu rüyanın Arap Baharı’nın sonbahara dönüşmesiyle birlikte çatladığı görüşünü söyledi.

Diğer bir dosya konusu ise Muhammed İsa’nın Türkiye.. Çalınmış özgürlükler ülkesi’ başlığı ile verildi.“Kendi politikalarına tehlike olarak gördüğü herkesi avlamak için özel mahkemeler kurdu, yargı mensuplarını, gazetecileri ve kadınları tutukladı.” denilen yazıda, Türkiye’nin Erdoğan dönemindeki insan hakları karnesi hakkında yayınlanmış yerel ve uluslararası raporlardan örnekler verildi. Ayrıca, Barolar ve Avrupa Hukuk Dernekleri Konseyi Başkanın muhalif tutumundan dolayı “avukatların derhal serbest bırakılması çağrısını” hatırlattı.

KAYYUM EKONOMİSİ…

“Korsan devlet.. Kayyum ekonomisi” adlı makalede ise İhab Semra, darbecilere karşı çıkma bahanesiyle ilan ettiği olağanüstü halin gölgesinde şirketlere kayyum atayarak kendine yandaş kapital bir çevre oluşturduğuna dikkat çekerek Arap dünyası ve Afrika’ya açılımlarda ekonomik yardımlar adı altında bölgede kendine ait yerel uzantılar oluşturduğunu iddia etti.

Dergideki bir başka dosyada Dr. Hint Osman, ‘Türkiye-IŞİD.. Organik bağ’ başlığı ile Erdoğan’ın IŞİD üzerinden petrol ticareti yaptığını öne sürdü ve diğer radikal gruplar üzerinden Irak ve Suriye doğal gazı üzerinde söz sahibi olamaya çalıştığını iddia etti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder