9 Mart 2019 Cumartesi

CHP’li Tanrıkulu’ndan, Burhan Kuzu’ya “Etkin pişmanlıktan yararlan” çağrısı

Burhan Kuzu ve Sezgin Tanruıkulu, sosyal medyada başlayan tartışmaları gündem oldu. Kuzu Tanrıkulu’nun CIA ajanı olmakla suçladı. Tanrıkulu ise, “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın” cevabını verdi.

BOLD

AKP eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu ile CHP İstanbul Millevekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya üzerinden birbirlerine sert sözlerle yüklendiler.

Tartışma Burhan Kuzu’nun, Sezgin Tanrıkulu’na yönelik ‘teröristlerin cenazesine katılan, PKK, DHKP-C’nin avukatlığını yapan CIA ajanı suçlaması ile başladı.

İTİRAF ET, ETKİN PİŞMALIKTAN YARARLAN

CHP’li Tanrıkulu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçen günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın” yanıtını verdi.

Kuzu’nun sözlerinin suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ifade eden Tanrıkulu, eski AKP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını söyledi.

AMAN KALSIN VERMEYİN DEDİM

Tanrıkulu’nun yanıtının ardından Kuzu, Zindaşti olayının 7 yıl önce yaşandığını ve kendisiyle ilgili bir şey yokken peşinen suçlandığını yazdı. Kuzu, Zindaşti’ye vatandaşlık verilmesi için daha önce aradığını söylediği Emniyet’in ‘sıkıntı var’ deyince ‘aman kalsın vermeyin” dediğini de ifade etti.

Kuzu şunları söyledi: “Sen bir köşe yazarının ifadelerini doğru kabul edip kesin yargıya varıyorsun. Hakim hakkında açılan soruşturmada ‘bana kimse telefon filan açmadı, bir şey demedi’ diyor. Buna ne diyeceksin? Senin hukuk anlayışın böyle zan üzerine midir?”

RÜŞVET, ŞANTAJ VE AHLAKSIZLIK

Ortaya çıkan fotoğraf ile Burhan Kuzu’nun uyuşurucu baronu Zindaşti’yi tahliye ettirdiği ve vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılmasına aracılık ettiği ileri sürülmüştü. Ayrıca aynı masada oturan AKP Beşiktaş Kadın Kolları’nda görevli Aliye Uzun’un Zindaşti’ye kadın ayarladığı, vatandaşlık için 500 bin lira para istediği, daha sonra kadınlarla çekilmiş uygunsuz resimleri ile şantaj yaptığı iddia edilmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder