12 Kasım 2019 Salı

4 HDP’li belediyeye daha kayyum atandı

Yerel seçimlerden önce 96 belediyesine kayyum atanan HDP’ye aynısı yapılıyor. Bu sabah da dört HDP’li belediyeye kayyum atandı.

BOLD – Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Diyarbakır’ın Yenişehir ve Hazro, Şırnak’ın İdil ve Dersim’in Mazgirt içesine bağlı Akpazar Belde belediyesi eşbaşkanları İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alındı. Eşbaşkanlar yerine kayyum atandı. Bugüne kadar HDP’nin 3’ü büyük 16 ilçe belediyesine kayyum atanmıştı. Yeni kayyum atamalarıyla sayı 20’ye çıktı.

Şırnak’ın İdil Belediyesi Eşbaşkanı Songül Erden’in evine sabah saatlerinde giden polis, görevden alınma tebligatını imzalatmak istedi. Ancak, Eşbaşkan Erden tebligatı imzalamadı. Bunun üzerine polisler evden ayrıldı. HDP’nin 31 Mar yerel seçimlerinde 73,4 oyla kazandığı belediye kayyum olarak İlçe Kaymakamı Zafer Sağ’ın atandı.

BİNALAR KUŞATILDI

Kayyum atanan belediye binaları polis ve özel hareket ablukasına alındı. Belediye binalarında arama yapılırken meclis üyeleri binalara alınmıyor. Peri (Akpazar) Belediyesi Eşbaşkanları Songül Doğan ve Orhan Çelebi belediye binasına alınmazken, bina içerisinde Jandarma tarafından arama yapılıyor.

Ahmet Altan’ın tutuklanma gerekçesi “kaçma şüphesi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder