15 Kasım 2019 Cuma

Çiftçi elektrik borcunu yüzde 68 cezalı ödeyecek

Çiftçiler, tükettikleri elektriği bu yıl içerisinde yapılan yüzde 32’lik zammın yanı sıra yüzde 68 ceza ile katlanmış halde ödemek durumunda kalacak.

BOLD – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2018 verilerine göre Türkiye’de 67 bin çiftçi elektrik borçlarını ödeyemez durumda. 2 bin 666 çiftçi ise icralık olurken, bu çiftçiler borçlarını yeni yıla kadar ödeyemezlerse faturalarının üzerine yüzde 68 ceza da gelecek.

62 YERİNE 104 BİN LİRA ÖDEYECEK

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, iktidarın elektrik borçları katlanan çiftçileri bitirmekte kararlı olduğunu savundu. Şanlıurfa’dan bir çiftçinin desteklenmeli halde bu yıl 62 bin liralık elektrik tükettiğini vurgulayan Aydınlık, “Eğer bunu 2019 yılı içerisinde öderse 62 bin TL olarak ödeyecek ancak bu ödeme 2020 yılına bir gün sarkarsa 104 bin TL olarak ödeyecek. Kalan günlerde bunu ödemesi mümkün olmadığı için 42 bin TL fazla ödeme yapacak” dedi.

BORÇLAR BİR SENEDE KATLANDI

CHP Mersi Milletvekili Cengiz Gökçel de çiftçilerin borcu borçla kapattığına vurgu yaparak, “Kredisini ödeyemeyenler özel bankalara yöneliyor; traktörünü, aracını, tarlasını ipotek ettirmek zorunda kalıyor. Hangi köye gitsek aracından, traktöründen, tarlasından olmuş çiftçilerle karşılaşıyoruz. Tarım cenneti Mersin’de çiftçilerimizin ödeyemediği borçlar bir yılda 2 katına çıktı. Çiftçilerimiz geçen sene 120 milyon liralık kredisini ödeyememişti, bu sene 247 milyon liralık kredi takipte. Türkiye’nin düşürüldüğü durum bu işte. Takipteki krediler bir senede 3,2 milyardan 4,8 milyara fırladı. Çiftçi kazanamıyor, geçinemiyor; bırakın borçlarını ödemeyi, karnını doyuramıyor” dedi.

Skandal belgeler ortaya çıktı! MİT, 15 Temmuz’dan önce Harbiyelileri ve ailelerini tek tek fişlemiş

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder