14 Kasım 2019 Perşembe

‘Yok öyle imamın önüne cenazeni koydurmak’

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal’ın cenaze namazının kılınmasına tepki gösterirken. CHP’li Tuncay Özkan da hükumetten kimsenin katılmamasını ‘ayıp’ olarak yorumladı

BOLD – İktidar yanlısı yayın yapan Yeni Akit gazetesinin yazarlarından Ali Karahasanoğlu, Anayasa hukuku hocas ve eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın cenaze namazının kılınmasını eleştirdi. Karahasanoğlu yazısında Sosyal’ın “100 Soruda Anayasa’nın Anlamı” kitabından alıntılar yaparak, “Yok öyle ‘Komünistim, sosyalistim’ deyip imamın önüne cenazeni koydurmak” ifadelerini kullandı.

“Şimdi biz bir kitap önerisi daha yapalım diyen” Karahasanoğlu, ‘100 Soruda Ahiret!’ Siz, isterseniz ‘Ahiret’i, İslami bir kavram olarak alın. İsterseniz, kelime anlamı ile ‘Son’ olarak alın. Her ikisinde de.. Varacağımız yer aynı..” dedi

YOK ÖYLE KAHRAMANLIK

Soysal’ın cenaze namazının kılınmasına tepki gösteren Yeni Akit yazarı “Bir başka soru daha yer alabilir, önerdiğimiz kitapta: ‘Hayatında sosyalizmi tercih ettiğini iddia eden bir kişinin, cenaze namazını kılmanın anlamı nedir?’ Taaa 1960’lı yıllarda, sosyalizmi tercih ettiğini açıklayan bir kişinin, 2019’da cenaze namazının kılınmasını, bu çerçevede bir soruya dönüştürüp, hayatı sorgulayabilmeliyiz.. Yok öyle, kahramanlık.. Ucuz söylemlerle, ‘Sosyalistim. Komünistim’ deyip, sonra imamın önüne cenazeni koydurmak” ifadelerini kullandı.

DEVLETTE YOK DIŞİŞLERİ DE

CHP Milletvekili Tuncay Özkan da, cenazeye gelmeyen hükumet yetkililerini topa tuttu. Eski Dışişleri Bakanı olan Soysal’a yapılanın ‘ayıp’ olduğunu vurgulayan Özkan, ”Mümtaz Soysal’ın cenaze töreninde devlet temsilcisi yoktu. Hoca eski Dışişleri bakanıydı, bakanlık da yoktu. Zaten devlet de yok, dışişleri de diye bilirsiniz. Bu terbiyesizlik bir ilk. Ayıp küllerin arasında duruyor öylece. Yemişim sizin yerli ve milli duruşunuzu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder