15 Kasım 2019 Cuma

MHP’nin siyanür teklifi gündeme bile alınmamış

MHP’nin 4 ay önce siyanür başta olmak üzere öldürücü kimyasal maddelerin satışına sıkı denetim getiren bir kanun teklifi hazırladığı ancak teklifin gündeme bile alınmadığı ortaya çıktı.

BOLD – Siyanürle ölüm haberleri Türkiye gündeminden düşmüyor. Öldürücü kimyasal maddelerin satışına sıkı denetim getirilmesi için MHP’nin kanun teklifi verdiği ortaya çıkarken, teklif Meclis gündeme bile alınmadı. CHP de intiharların Meclis tarafından araştırılmasını istedi.

RAHATÇA SATIN ALINABİLİYOR

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, MHP Genel Başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu 26 Haziran’da TBMM’ye sunduğu yasa teklifiyle siyanür başta olmak üzere çevre ve insan sağlığına zarar veren her türlü kimyasal maddenin satışının internetten satışının yasaklanmasını istemişti. Vahapoğlu teklifinin gerekçesinde de, “Kimyasal maddeler sağlığımızı tehdit etmektedir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden maddeler piyasada ve internet ortamından rahatça satın alınabiliyor” demişti. Ancak teklif gündeme alınmadı.

CHP İNTİHARLARIN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise İstanbul ve Antalya’da yaşanan siyanürle intihar olaylarının araştırılması için önergesi verdi. Ölümlerin ana nedeninin geçim sıkıntısı ve işsizlik olduğunu belirten Ağbaba, konunun sosyal bir sorun haline dönüştüğüne dikkat çekerek araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Ağbaba önergesinde “Ekonomide yaşanan durgunluğun en bariz sonucu olan geçim sıkıntısı, Türkiye toplumunda önü alınamayan derin bir travmaya sebep olmuştur. İntiharlar, yoksulluk, geçim sıkıntısı, işsizlik, borç ve çalışma koşullarından kaynaklanmaktadır” dedi.

Siyanürle bir toplu intihar daha: Korkulan oluyor…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder