14 Kasım 2019 Perşembe

Bu elektrikli otomobil tam 2.012 beygirlik

Japonya’da üretim süreci devam eden Aspark Owl, 4 elektrikli motorun ürettiği toplamda 2012 beygir güçle 0’dan 100’e 1.69 saniyede çıkıyor.

BOLD – Elektrikli hiperotomobiller ailesinin iki yeni üyesi Japonya’dan geliyor. Şimdiye kadar bu kategoride Lotus Evija, Pininfarina Battista ve Rimac C_Two modeli araçlara şimdi de Japon Aspark’ın yeni Owl modelleri ekleniyor.

Owl, yani Baykuş olarak isimlendirilen aracın en çabuk hızlanan seri üretim aracı olduğu söyleniyor. Elektrikli hiperotomobil Dubai Uluslararası Motor Show’da ilk defa tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Şu ana kadar 50 adet üretilen aracın fiyatı 2.9 milyon euro olarak açıklandı.

Dubai’de Aspark Owl’un üretim versiyonu ortaya çıktı. 2017 yılında aracın ilk modeli Frankfurt’ta sergilenmişti ancak o model yalnızca bir konsept idi. Geçen zaman içerisinde Aspark aracı kusursuz hale getirmek ve performansını artırmak için çalışmalarını devam ettirdi. Firmaya göre araç 0’dan 100’e yalnızca 1.69 saniyede çıkabiliyor.

Aspark Owl’un 4 elektrikli motoru toplamda 2012 beygir güç ve 2000n/m çekiş gücü üretiyor. Aracın en yüksek hızının ise 399 kilometre olduğu söyleniyor ki bu da Owl’u Bugatti ve Koenigsegg ile aynı kategoriye koyuyor.

Aracın bataryası 800 voltluk, 64-kw/saatlik bir lityum iyon batarya ve üretici firmaya göre 450 kilometre menzile ulaşabiliyor. Bu menzil sürüş tarzına ve hızına göre değişiklik gösterebiliyor.

Aracın hem şasesinde hem de iskeletinde ağırlığı azaltmak amacıyla karbon fiber kullanıldı. Aspark Owl 2.200 kilogram geliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak aracı çift süspansiyonlu ve ayarlanabilir sürüş yüksekliği sistemiyle de almak mümkün.

Owl’ların üretimi İtalya’daki Manifattura Automobili Torino’da gerçekleştiriliyor. Bu tesiste daha önce Apollo araçları ve Scuderia Cameron Glickenhaus’un 003 modellerinin ilk versiyonları üretilmişti. İlk Aspark Owl’lar 2020 yılının ikinci çeyreğinde yollarda olacak.

Aspark CEO’su Masanori Yoshida, “Owl’un agresif hedeflerine erişmek büyük bir meydan okumaydı. Ama 14 yıllık otomobil mühendisliği bilgisi ve Japon ve İtalyan destekçilerimizden gelen büyük destekle hepsinin üstesinden geldik” dedi.

Aspark Owl, elektrikli hiberotomobil pazarının önemli aktörlerinden olacak gibi görünüyor.

Dünyanın en pahalı SUV’u Karlmann King SUV oldu: Fil sürdüğünüzü hayal edin

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder