14 Kasım 2019 Perşembe

Meclis’ten ve Belediyelerden çekilme HDP’nin gündeminde

Kazandığı belediyeler tek tek alınan HDP’de Sırrı Sakık tüm belediyelerden çekilmeyi önerdi. Eren Keskin “Meclis’ten de” diyerek bir adım öteye geçti.

BOLD – HDP’nin belediyelerden ve TBMM’den çekilmesi ilk kez resmi bir ağızdan dile getirildi. HDP’li Sırrı Sakık, dört belediyesine daha kayyum atanan HDP’nin tüm belediyelerden çekilmesi gerektiğini söyledi.

Sakık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: “HDP’li belediyelere kayyum rutinleşip normalleşirken kendine demokrat(!) diyen hiçbir kesimden ve şahıstan bir beklentim yok. Ancak HDP’den beklentim yereldeki bu çıkmazdan kurtulmasıdır. Şahsi fikrim kalan belediyelerin hep birlikte çekilmesidir” ifadelerini kullandı.

Sakık’ın sosyal medya takipçilerinden bazıları bu öneriye destek verirken bazıları da karşı çıktı.

EREN KESKİN’DEN DESTEK

Sakık’ın belediyelerden çekilme önerisine Eren Keskin’den destek geldi. Keskin HDP’nin Meclis’ten de çekilmesi gerektiğini belirtti.

HDP’nin yerel seçimlerden önce 96 belediyesine kayyum atanmıştı. Yerel seçimlerden sonra da başta Diyarbakır ve Mardin olmak üzere HDP’li belediyelere peş peşe kayyum atanmaya başlandı. Halen HDP’nin eski eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile onlarca HDP’li siyasetçi tutuklu durumda.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder