15 Kasım 2019 Cuma

“Metin Feyzioğlu, AKP’nin tahakkümü altında…”

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na meydan okudu. Feyzioğlu’nun AKP’nin tahakkümünde olduğunu dile getirdi. “Görevini yapmıyor” dedi.

BOLD – 12 baronun genel kurul çağrısını reddederek yargı yoluna işaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepkiler artarak devam ediyor. Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, “TBB, bu usulsüz karardan dönmeli. Tüm tartışmaları, mahkemelerde değil, kendi genel kurulumuzda yapılması gerektiğine inanıyoruz” açıklaması yaptı.

GÖREVİNİ YAPMIYOR

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Sağkan, Feyzioğlu’na sert eleştiriler yöneltti: “Yasada hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, insan haklarını korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak, baroların görevleri arasında sayılıyor. Bir süredir TBB’nin bu kapsamdaki görevlerini yerine getirmediği görüşündeyiz.”

AÇIK İHLAL VAR

Sağkan’ın ifade özgürlüğü konusunda da Feyzioğlu’na eleştirileri var: “İfade özgürlüğü noktasında yaşanan olumsuz gelişmelere karşı en ufak bir tepki vermediği ve en temel insan hakları ihlallerine karşı suskun bir tavırla görevini açıkça ihlal ettiği kanaatindeyiz.”

‘FETÖ PROJESİ’ DEDİLER AMA…

Erinç Sağkan şunları dile getirdi: “Adli yıl açılış töreninin yürütmeye ait mekanda yapılmasına kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olacağı gerekçesiyle 55 baro açıkça tepki gösterdi. Böyle bir ortamda TBB’nin adli yıl açılışına katılması, savunmanın bağımsızlığını zedeledi. ‘Hukuk devleti’ çizgisinden uzaklaşılmasına TBB’nin de katkı sağladığı görüşüne neden oldu. Bundan birkaç yıl önce bir FETÖ projesi olarak dillendirilen ‘barolarda nispi temsil söylemi’nin adli yıl açılışında bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesi karşısında Feyzioğlu’nun tek kelime etmemesi açıkça siyasi iktidarın tahakkümünün TBB üzerinde etkili olduğunu gösteriyor.”

HDP’ye kayyum ablukası tam gaz devam ediyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder