13 Kasım 2019 Çarşamba

AKP’den partililere yeni iş alanı: Gençlik liderliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bin 400 gençlik lideri istihdam edecek. Bu kişilerden sadece bakanlığın verdiği “gençlik lideri belgesi” istenecek. Böylelikle AKP’lilere yeni iş imkanı oluşturulacak.

BOLD – Gençlik ve Spor Bakanlığı, 3 bin 243 işçi alımı için duyuru yaptı. Bunların bin 400’ü gençlik lideri olarak istihdam edilecek. Gençlik lideri olacak kişilerden de gençlik lideri belgesi isteniyor.

ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ OBJEKTİF DEĞİL

Gençlik lideri belgesi, gençlik merkezinde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlamak, onları yönlendirmek ve faaliyet programının hazırlanmasına ve uygulanmasına yardım etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan gençlik liderliği yetiştirme eğitimini başarı ile tamamlayarak gençlik lideri belgesi alan kişilere veriliyor. Gençlik liderliği yetiştirme ve gelişim eğitimleri, genel müdürlükçe veya ihtiyaç halinde bakanlığın başka birimlerince de düzenlenebiliyor. Adaylar ise mülakatla belirleniyor.

“KURS SADECE YANDAŞLARA VERİLDİ” İDDİASI

Konuşu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığının 3 bin 243 işçi alımı için duyuru yaptığını hatırlatarak, “Bunların bin 400’e yakını gençlik lideri olacak. “İşçi statüsünde gençlik lideri olmak için gençlik lideri belgeniz olmalı.” dendi. Bu gençlik lideri belgesini nerede, hangi tarihlerde, hangi kursta verdikleri belli değil. Soruyorum: Bu belgeyi Antalya’da bir otelde gizli kapaklı olarak sadece yandaşlarınıza açtığınız bir kursta verdiğiniz doğru mu? Yoksa el altından mı dağıtıyorsunuz? Spor Bakanlığı sizin yandaş devşirme şirketiniz mi? Bu gençleri küçük yaşta hak yemeye alıştırdığınızın farkında mısınız? Kul hakkı yemeye utanmıyor musunuz?” dedi.

Erdoğan ziyaretinden önce ABD Kongresi Enes Kanter’i ağırladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder