13 Kasım 2019 Çarşamba

Karaciğer Nakli Olan Tutuklunun Tahliye Edilmemesindeki Israrın Nedeni Anlaşılamıyor

Hasta tutukluların cezaevleri koşullarında kalmayacakları bir gerçek. Ve kanunlar da bu gerçekten yola çıkarak hasta tutuklular için özel düzenlemeler getirilmiştir. Cezaevi koşullarında kalamayacağı doktor raporu ile ortaya konan hasta tutukluların ya cezası ertelenmekte yada ev hapsi ile tedavisinin daha hijyenik ortamda yapılması sağlanmakta
dır. Yasa bu hakkı hasta tutuklulara verirken nedense bu hak 15 Temmuz “Kanlı Kumpas” olayından sonra tutuklanan belli bir kesime verilmemektedir. Bu hasta tutuklular ya hastalıklarının son evresinde tahliye edilmekte yada tabut ile cezaevinden tahliye olmaktalar.
Karaciğer nakli olan bir hastanın bile normal hayatta çok zor olan bakımının cezaevi koşullarında devam ettirilmesi istenmekte, doktorların tahliye olması ve tedavisinin hastane ortamında devam etmesi gerekir demelerine rağmen tutukluların tahliye edilmedikleri biliniyor.
Ordu Cezaevi’nde tutuklu kalan Engin Kara’da geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde karaciğer nakli olan ve tedavisi devam eden bir hasta tutuklu. Kendisinin 50 olması gereken kan değerleri 1500 idi. Doktorlar yüksek olan değerleri düşürebilmek için çok çalıştılar, ancak 360’a kadar düşebildi. Sürekli tüplerle kan alınıp değerlere bakılarak ilaçlar ayarlanıyor.
Doktorların cezaevi koşullarında kan değerlerini stabil hale getiremedikleri, Kara’nın günden güne vücudu karaciğeri kabul etmemeye başladığı ve hastalığı giderek ölümcül hale geldiği öğrenildi. Hastalığı doktor raporu ile sabit olan ve doktorların tahliye olması yönünde görüş bildirdiği Engin Kara için ailesi artık endişelendiği, diğer yüzlerce tutuklu hasta gibi tabut ile yada son zamanlarında tahliye edilmemesini istediklerini ifade ediyorlar.
Hasta yakınları için ayrı bir düzenleme istemeyen tutuklu yakınları sadece mevcut yasanın uygulanmasını talep ediyorlar.
https://t.co/86MI91r0eB
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1138790729801764865?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/11/14/karaciger-nakli-olan-tutuklunun-tahliye-edilmemesindeki-israrin-nedeni-anlasilamiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder