13 Kasım 2019 Çarşamba

Milliler son virajda hedef galibiyet ve liderlik

Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası için gruptaki son iki maçını oynayacak. Millilere şampiyona vizesi için İzlanda ile beraberlik yetecek. Grup liderliği için ise galibiyet gerekiyor.

BOLD- A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. maçını yarın İstanbul’da Türk Telekom Arena’da İzlanda ile oynayacak. Ay-yıldızlı ekibin bu mücadelede alacağı puan ya da puanlar EURO 2020’ye katılmasını sağlayacak. Saat 20.00’de başlayacak maçı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. Karşılaşma TRT 1’den naklen yayımlanacak. Milli takımda, sakatlıkları süren kaptan Emre Belözoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin bu mücadelede forma giyemeyecek.

BERABERLİK YETİYOR, HEDEF LİDERLİK

A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçında beraberlik halinde bile Andorra ile yapılacak son karşılaşma öncesi 2020 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantileyecek. Milliler, ilk 2 sırayı alan takımların Avrupa Şampiyonası’na katılacağı grupta 19 puan ve averajla lider durumda bulunurken, rakip İzlanda 15 puanla 3. sırada yer alıyor. İzlanda karşısında Ay-Yıldızlıların beraber kalması durumunda liderlik şansını aynı puanda yer Fransa’ya kaptıracak. Şayet istenmeyen bir durum olup sahamızda kaybedersek grupta oynayacağımız son maç olan Andorra deplasmanından galibiyetle ayrılmamız şart.

FRANSA LİDERLİK AVANTAJINI TÜRKİYE’YE KAPTIRDI

Türkiye’nin liderlik yolundaki en önemli rakibi ve aynı puana sahip Fransa ise sahasında Moldova’yı konuk edecek. Fransızlar Türkiye’de oynanan maçı 2-0 kaybetmişti. Evlerinde oynadıkları karşılaşmada ise Ay-Yıldızlı ekip rakibi ile 1-1 berabere kalarak avantajını korumuştu. Fransızlar kalan iki maçta millilerin puan kaybetmesini bekliyor. Grupta Fransa’da yarın TSİ 22.45’te Moldova ile oynayacak. Diğer maç ise Arnavutluk-Andorra arasında oynanacak.

2020 ELEMELERİ H GRUBU PUAN DURUMU

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder