16 Kasım 2019 Cumartesi

AKP ve MHP üniversite öğrencisini affetmedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversite affı konusuna AKP ile MHP’nin sıcak bakmadığını belirtti. “Üniversiteden kopan binlerce öğrenci için dönüş yolu bu dönem kapandı” dedi.

BOLD – Üniversiteye geri dönmek isteyen öğrencilerin af beklentileri başka bahara kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yüksek Öğrenim Kurumunun (YÖK) affa sıcak bakmadığını, bu nedenle verdikleri kanun teklifine AKP ve MHP’nin destek vermesini beklemediğini söyledi.

2014’TEN BERİ AF ÇIKMIYOR

Gürer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gürer, “Öğrenci affı için YÖK olumsuz bakıyor. Af umudu yok. Binlerce üniversiteden kopan öğrenci için dönüş yolu bu dönem kapandı gibi. Kanun teklifimiz mecliste ama iktidar YÖK’ün yaklaşıma göre davranır. 2014’ten beri af çıkmıyor. Okuldan bir nedenle ayrılana bir hak daha tanınmalıdır” dedi.

3 KEZ AF ÇIKARILDI

AKP döneminde (2008, 2011 ve 2014) çıkan 3 afla yüz binlerce öğrenci yarım kalan eğitimleri için üniversitelerine dönmüştü. Sosyal medyada yakın zamanda af yeniden gündeme gelmiş ’öğrenciaffınaEVET’ etiketi Twitter’da gündem olmuştu.

“Metin Feyzioğlu, AKP’nin tahakkümü altında…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder