15 Kasım 2019 Cuma

Ali Babacan’ın partisi 2019 bitmeden kurulacak

AKP’nin eski kurmaylarından ve Ali Babacan ile birlikte yeni parti çalışmalarında yer alan bir siyasetçi, partinin ne zaman kurulacağına dair açıklama yaptı. Yeni partinin 2019 bitmeden kurulacağını söyledi.

BOLD – Eski AKP’li siyasetçi, Ali Babacan’ın partisinin 2020’ye kalmadan kurulacağını ancak partinin isminin henüz netleşmediğini açıkladı. Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Babacan ekibinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ilgili tartışmaları hala devam ediyor.

Söz konusu siyasetçi, çok geniş bir ekiple çalıştıklarını ifade ederken, dünyaca ünlü ekonomi profesörü Daron Acemoğlu’ndan katkı aldıklarına yönelik söylentileri de yalanlamadı.

7-8 YIL ÖNCE UYARDIK

Bir dönem AKP’de önemli görevler yürüttüğü vurgulanan siyasetçi, parti içindeki ilk itirazlarının 7-8 yıl önce başladığını ve AKP’yi tekrar kuruluş sürecindeki ilkelere döndürmeyi denediklerini ancak başarılı olamayınca geri çekildiklerini ifade etti.

Yeni parti kurma fikrinin ‘bir süredir’ olduğunu ancak resmi temasların 2019 yılının şubat ayında başladığını belirten siyasetçi, ayrıca “Kendiliğinden bir araya geldik, AK Parti içinde bir ekip değildik” dedi.

Kaçırılan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un eşi Nuray Tunç gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder