15 Kasım 2019 Cuma

Saray’a bütçe dayanmıyor!

Saadet Partisi Milletvekili İslam, Cumhurbaşkanlığı bütçe ödeneklerinde ciddi artışlar olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki 10 yıllık artışın yüzde 2 bin 659 olduğunu açıkladı.

BOLD – Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne geçişle birlikte Cumhurbaşkanlığı bütçe ödeneklerinde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığının bütçe ödeneklerindeki 10 yıllık artışın yüzde 2 bin 659 oranında olduğunun altını çizdi. İslam, Saray’da “itibardan tasarruf olmaz” sloganıyla savurganlık ve israfın sürdüğünü kaydetti.

EKONOMİK NEDENLERLE İNTİHARLAR ARTTI

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili İslam, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında, son dönemde ekonomik nedenlerden dolayı artan intihar eden kişi sayısının arttığını dile getirdi. İslam, İstanbul’da ve Antalya’da yaşanan toplu intiharların toplumda yaşanan çözülmenin ve ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne serdiğini ifade etti. Söz konusu intihar olaylarına iktidar partisinin sessiz kalmasını eleştiren İslam, “Yaşanan felaket umurlarında bile değil” dedi. İslam, intiharlara karşın ekonomide savurganlığın ve israfın devam ettiğini kaydetti.

İNTİHARLAR BİRBİRİNİ TETİKLİYOR

İntiharın çok üzücü bir yol olduğunu belirten İslam, “Facia olansa bir intihar diğerini tetikliyor. Harman yakan kıvılcım gibi. Bütün bunlar olurken iktidar partisinin etkili ve yetkili isimleri kıyıda köşede kıkır kıkır gülüyor. Yaşanan felaket umurlarında bile değil. Kendi müreffeh hayatlarına bakıp Türkiye’nin güllük gülistanlık olduğunu anlatıyorlar. Ülkeyi yangın yerine çevirdiklerinin farkında bile değiller. Fark edenlerse elindeki statüye kaybetmemek için gerçeği inkâr ediyor” dedi.

SARAY’A ÖRTÜLÜ, YEDEK 14,1 MİLYARLIK BÜTÇE

Ekonomide savurganlığın ve israfın devam ettiğini söyleyen İslam, “Yaklaşık 500 milyar dolar dış borca rağmen itibardan tasarruf olmaz sloganıyla savurganlık ve israf devam ediyor. Katar’ın hediye ettiği uçak dâhil 13 uçak, kamuda 130 binden fazla araç, 2020 bütçesinden saraya örtülü ve yedek ödenek dahil 14,1 milyar TL. Harcama kalemleri saymakla bitmiyor. İsraf listesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Ahlat ve Marmaris’te yeni yapılan saraylar ekonominin gidişatından hâlâ ders çıkarılmadığını gösteriyor. Bunun bedelini de milletimiz ödüyor” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ 27 KAT ARTTI

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne geçişle birlikte Cumhurbaşkanlığı bütçe ödeneklerinde ciddi bir artışın olduğunun altını çizen İslam, “Cumhurbaşkanlığının bütçe ödeneklerindeki on yıllık artış yüzde 2 bin 659 oranında oldu. 2012 yılında 138 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı ödeneği, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılında 199 milyon liraya çıktı. Cumhurbaşkanlığı’na 2018’de 845 milyon lira ödenek verildi. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne geçişle birlikte bir önceki yıla göre yüzde 231’lik artışla ödeneği 2,8 milyar TL’ye çıkan ödenek, açıklanan Orta Vadeli Mali Plan’a göre artış trendini sürdürecek” dedi.

Skandal belgeler ortaya çıktı! MİT, 15 Temmuz’dan önce Harbiyelileri ve ailelerini tek tek fişlemiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder