15 Kasım 2019 Cuma

Planı işlettik, damardan oynadık, yenilmesi zor bir ekip olduk

Türkiye, İzlanda ile 0-0 berabere kalarak EURO 2020 biletini cebine koydu. Spor yorumcuları yeni jenerasyonun gençliğine ve Türkiye’nin parlak futboluna vurgu yaptı. Şimdi sıranın finallerde olduğu belirtildi.

BOLD – A Milli Futbol Takımı EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda 9. maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak Avrupa Şampiyonasına gitme hakkını kazandı. Grupta 20 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar finallere kalmanın coşkusunu Türk Telekom Stadı’nda taraftarla birlikte yaşadı. Türkiye 5. kez katıldığı finallere ilk kez grup maçları tamamlanmadan  bileti alma başarısını gösterdi. Spor yorumcuları bu tarihi akşamı değerlendirdi. 0-0’lık sonuçtan çok Türkiye’nin finallere gitmesine vurgu yapıldı. İşte yorumlar…

BU TAKIM YENİLMESİ EN ZOR EKİP OLACAK

MEHMET DEMİRKOL: Öncelikle bu harika yolculuk için tebrikler ve teşekkürler. Konsantrasyonu sadece deplasmandaki İzlanda maçında kaybettik. Sadece 3 gol yedik ve akan oyunda gol yemedik. Mükemmel oynamadığımız anlar ve maçlar oldu ama konsantrasyon hiç kaybolmadı. İşte bu durum bu genç kadro için mükemmel. Gergindi takım. Bunun temel sebebi İrfan ve Emre’nin yokluğunda merkezde istediğimiz zekada olamayışımızdı. Tabii savunma dörtlüsü ve Mert dışında öndeki 6’lıdan Ozan dışında zirve formunda kimse olmayışı da. Öndeki 3’lü uyumsuz ve tek başlarına işi bitirmeye çalışan oyuncular oldu. Buna rağmen kırılmamak önemli. Orta sahadaki eksikleri giderildiğinde bu takım yenilmesi çok zor bir ekip olacak.

MİLLETİN GÜVENDİĞİ MİLLİ TAKIM

AHMET ÇAKAR: Yepyeni gencecik bir kadromuz var. Oyuncularımızın büyük bir çoğunluğu Avrupa’nın önemli takımlarında oynuyor. Bu takımın en büyük özelliği tekrar Türk Milli Takımı özelliğine bürünmüş olması. Prim peşinde koşan, sürekli hiziplerin yaşandığı oyuncuların yerini pırıl pırıl futbolcularımız aldı.

Üstelik genç olmalarına rağmen içlerinde liderlik vasfına sahip olanla da var; örneğin Merih… Juventus’ta pek forma bulmasa da liderlik açısından çok önemli oyuncu. Üstelik Almanya’da başarılı bir performans gösteren Ozan Kabak bile bu takımda yedek. Cengiz’i, Zeki’si, Yusuf Yazıcı’sıyla Türk Milleti’nin güvendiği milli takım Avrupa Şampiyonası’nda da önemli işlere imza atacak güçte.

Dün geceye bakıyoruz, kazanabilirdik ama buna mukabil rakibimiz İzlanda’nın da birkaç önemli pozisyonu var. Hele hele son dakikalarda 5’e 1 yakaladığımız pozisyonda Zeki golü yapsa belki de lider olarak bileti alacaktık. Sonuç olarak; bizi çok mutlu ettiniz çocuklar EURO 2020’de de Allah yardımcınız olsun.

PLANI İŞLETTİK,  0-0 İYİ OYNADIK

SERDAR ALİ ÇELİKLER: İlk devre hatta 84. dakikaya kadar iyi oynadık. Planı işlettik. Bu dönemde Burak, Cengiz ve Okay ile 3 iyi pozisyon bulduk, atamadık. 84’te arka direkte Çağlar’ın üzerinden vurulan kafa vuruşunu Merih çizgiden çıkardı. Bu, maçta rakibe verdiğimiz tek pozisyondu. Bu pozisyondan sonra korktular açıkçası. İyice gömüldük ve 90+2’de Umut’un blokajı olmasa gol de yiyor gibiydik. Son dakikada kontrada Ozan topu Yusuf’a daha iyi çıkarsa galibiyetle ayrılırdık. Bu grupta en dikkatimi çeken şeylerden biri de Arnavutluk, her iki Fransa ve bu İzlanda maçlarında 0-0’ı gayet iyi oynamamızdı. Türk futbolu için önemlidir bu.

ERCAN TANER: Neyse, yıllar sonra şunu beklemeyeceğiz: ‘A takımı, B takımını yenip, C takımı D takımı ile berabere kalıp biz kazanırsak’ hesapları artık yok. Hep gruplarda zorlanıyorduk, bu kez bileğimizin gücü ile finallere gidiyoruz. Avrupa Şampiyonası tam anlamıyla uzun ve ince bir yol. Finallerin telafisi yok, ben bu takıma çok güveniyorum. Tebrikler Milli Takım, tebrikler Şenol Güneş..

CANDAN OYNUYORLARDI, DAMARDAN OYNUYORLARDI

ERMAN TOROĞLU: Bakınız! Bir kaç sene evveline kadar gazeteci dövülen, kampta sabahlara kadar oyun oynanan milli takımı hatırlayın. Ben şahsen şunu söylüyordum; “Bir Türk vatandaşı olarak bu takım benim milli takımım değil” diyordum. Sahada ukalalık yapan, ahlak sınırlarını zorlayan futbolcular için… Ama bu takım, benim milli takımım arkadaş! Maçı iki arkadaşımla birlikte seyrederken hop oturup, hop kalktım. Çünkü sahadaki çocuklar benim heyecanıma tercüman oluyorlardı. Candan oynuyorlardı, damardan oynuyorlardı. Bakınız bu takım daha yoğrulursa önümüzdeki 6-7 seneyi kurtarır, arka taraftan gelenlerle çok daha iyi yere gideriz. Şunu devamlı yapmamız lazım. Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası… Devamlı katılmalıyız, o tecrübeleri sağlamalıyız. Teşekkürler Milli Takım’a… Mücadelenize sağlık

SAHADAKİ EN GENÇ 8 ADAMIN TAMAMI TÜRKTÜ

UĞUR MELEKE: Dün İzlanda’dan istediğini alarak Euro 2020 biletini koparan takımı, ben ikinci devrim ekibi olarak görüyorum doğrusu. Dün ilk 11’imizin sekizi 25 yaş altıydı. Sahadaki en genç sekiz adamın tamamı Türk’tü. 33 yaş ortalamalı bir savunmaya karşı, 22 yaş ortalamalı bir defans dörtlüsüyle oynadık. Ve gerektiği gibi, ihtiyaç duyduğumuz gibi, gol yemeden bitirdik maçı. Dün kornerlerde alan/adam karma savunmamız etkileyiciydi. Taçlarda ön direkte kalabalık olmayı becermemiz de. İkinci 45’te gol de aradık ama olmadı bu kez.

İkinci devrim ekibinin önünde yeni hedefler var şimdi: Önce Andorra’yı yenip grup liderliği şansımızı sonuna kadar kovalamak. Bunu başaramazsak da en iyi 2 ikinciden biri olup finallerde ikinci torbaya girmek. Ardından haziranda finallerde yine böyle tertemiz, pırıl pırıl, medeni gençlerle terimizin son damlasına kadar mücadele etmek. Teşekkürler gençler. Kalbimiz her zaman sizinle.

ŞİMDİ YENİ ŞEYLER HAYAL ETME VAKTİ

FATİH DOĞAN: Zeki-Merih-Çağlar-Umut dörtlüsünü değiştirmeyen Güneş, istediği uyumu ve savunmayı aldı. Merih, İzlanda maçının kahramanıydı. Çağlar ve diğer oyuncuların da performansı muhteşemdi. İlk yarıda Burak, ikinci yarıda Hakan, Cengiz ve Zeki’nin şutlarını Burak ve Yusuf’un direkten dönen yandan vuruşlarını da sayarsak galip gelebilirdik. İzlanda’nın en ciddi atağında 82’de Merih maçı çizgiden çıkardı. Emeğiniz için teşekkürler, Şenol Güneş hocam, helal olsun çocuklar. Şimdi yeni şeyler hayal etme vakti. Ay-Yıldızı 12 ülkede dalgalandırarak EURO 2020’yi sallama vakti. Bekle bizi Avrupa Türkler geliyor.

REHA KAPSAL: Avrupa Şampiyonası’na giden milli takımımızda başta Şenol Güneş olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Tabii ki tüm futbolcularımızın emeği var. Yalnız Merih’e ayrı not düşmek istiyorum. Turnuvanın başından bu maça kadar saha içinde müthiş bir tavır, duruş ve karakter gösterdi. Genç yaşında Türkiye’deki bütün insanların gönüllerini fethetti ve genç oyuncuların rol modeli oldu. Bu turnuvada oyun anlamındaki performansla yerli ve milli füze sistemi gibiydi. Uçanı, kaçanı, yerden, havadanı bütün müdahaleleri mükemmeldi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder