14 Kasım 2019 Perşembe

Rabia Naz Vatan’ın babası da gözaltında

Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştırmak için Eynesil’e giden gazetecilerin gözaltına alınmasından sonra bu sabah babası Şaban Vatan da gözaltına alındı.

BOLD- Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Vatan gözaltına alınışını sosyal medya hesabından duyurarak “Polisler beni almaya geldi eve ifadem alınacakmış” dedi. Şaban Vatan’ın hangi suçlamayla gözaltına alındığı henüz bilinmiyor. Vatan geçen yıl da gözaltına alınıp bırakılmıştı.

Atike Naz ise eşinin gözaltına alınmasının ardından akademisyen Metin Cihan’a mesaj göndererek “Herkese haber ver ne olur” diye seslendi. Öte yandan Vatan ailesinin, Rabia Naz’ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği ortaya çıktı. HTS kayıtları 24 aylık süre sonunda siliniyor.

KIZININ OTOPSİ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMIŞTI

Şaban Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

GAZETECİLER DE HALA GÖZALTINDA

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak için TBMM tarafından kurulan komisyonun çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve Belgeselci Kazım Kızıl da dün akşam Giresun da gözaltına alındı.

Gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Canan Coşkun’un Rabia Naz Vatan cinayetine ilişkin soruşturmada ifade değiştiren tanık Mürsel Küçükal’a ulaştığını söylemişti. Kazım Kızıl ise Şaban Vatan ile birlikte olay yerinde çekim yaptığını belirten Cihan, “Anlaşılan emniyet ve savcılık bundan rahatsız olmuş.” demişti. Şaban Vatan, gazetecilerin gözaltına alınmasına sosyal medyadan tepki göstermişti.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğunu öne sürülmüş; aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz’ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumunca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonunun 12 üyesi de 7 Kasım’da Eynesil’e gelerek incelemelerde bulunmuştu.

Gazeteci Canan Coşkun ve Belgeselci Kazım Kızıl, Giresun’da gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder