13 Kasım 2019 Çarşamba

Darbe Döneminde Bile Uygulanmayan İşkenceler

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan itibaren bir çok darbe görmüş ve dikta rejimi her on yılda bir kendisini modern yada post-modern olarak göstermiştir.
Darbe dönemlerinin değişmeyen adresi ise dikta rejimlerinin muhalif kesimleri hukuksuz yere attığı, işkence ve kötü muamelelerin günlük hayatın vazgeçilmez parçası olduğu cezaevleri olmuştur.
Dört Yıldır Hücrede Tutulan İnsanlar…
Günümüz Türkiyesi’nde ise cezaevleri darbe dönemlerini bırakın aratmamayı, daha beter bir hal aldı. Muhalif herkesin mutlaka ama mutlaka vazgeçilmez uğrak yeri olan cezaevlerine benzerine filmlerde rastlanacak işkence yöntemleri kullanılmakta, insanlar tek kişilik hücrelerde dört yıldır hukuk tanımadan tutulmakta.
Her gün dört duvar arasında kimse ile görüştürülmeyen bu insanlar tamiri imkansız psikolojik travmalar yaşamakta fakat kimse bu hukuksuzluğa ses çıkarmaktadır.
Ülkenin hemen hemen her köşesindeki hapishanelerde darbe suçu adı altında hiç bir gerekçe gösterilmeden masum insanlar hücreler de tutuluyorlar.
Manisa Cezaevi’nde tutuklu kalan 34 yaşındaki Mesut Kölemen’in hiç bir idari cezası olmamasına rağmen tek kişilik hücrede on aydır kaldığı ve KHK ile işinden ihraç edilmiş bir öğretmen olduğu öğrenildi.
15 Temmuz “Kanlı Kumpas”olayından sonra kapatılan bir özel okulda öğretmenlik yaparken KHK ile ihraç edilen Kölemen daha sonrasında hukuksuz yere tutuklandığı ve şu ana kadar hiç bir gerekçe gösterilmeden tek kişilik hücrede tutulduğu belirtildi.
Ülke genelinde sayısı binleri bulan hücre uygulamasının cezaevlerinde bir an önce sonlandırılması gerekmektedir diyen tutuklu yakınları her fırsatta bu hukuksuzluğu dile getirmekte fakat henüz bir cevap alamadıklarını ifade ediyorlar. Onların sesi olmak adına buradan Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz. Hücre uygulamasına son verilsin.
https://t.co/IoPjqleArI
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1138385419064811522?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/11/14/darbe-doneminde-bile-uygulanmayan-iskenceler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder