15 Kasım 2019 Cuma

L’Equipe ve Kicker’den övgü; küçük finalde Türkiye 2020 biletini aldı

Türkiye İstanbul’da İzlanda ile 0-0 berabere kalarak 2020 Avrupa Şampiyonasına katılmayı garantiledi. Ay-Yıldızlıların bu başarısı Fransa ve Almanya’da da haberlere yansıdı.

BOLD – EURO 2020 H Grubu’nda yer alan Türkiye, karşılaştığı İzlanda ile 0-0 berabere kalarak ilk ikiye girmeyi garantileyerek EURO 2020 biletini cebine koydu. Grupta oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ay yıldızlılar, 16 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. Tek mağlubiyet deplasmanda İzlanda karşısında alındı. Avrupa basını da millilerin bu performansına kayıtsız kalmadı.

TÜRKİYE İŞİ BİTİRDİ

Fransız L’Equipe gazetesi, İzlanda karşısında hedefine ulaşan ay yıldızlıların işi bitirdiğini ifade etti: “Zorlu bir mücadelenin ardından Şenol Güneş’in takımı görevini yerine getirdi. Türkiye üst üste 2. defa Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başardı” ifadelerini kullandı. L’Equipe, maçın kırılma anı olarak Merih Demiral’ın 82. dakikada kaleci Mert’i geçen topu çizgiden çıkardığı dakikalar olarak değerlendirdi.

Goal’e göre bir başka Fransız kaynak SO FOOT, Merih Demiral’ın 82. dakikada önlediği golün önemine değindi. “İstanbul ambiyasında Şenol Güneş ve ekibi EURO 2020 biletini cebe attı” diyen SO FOOT, Merih için de şu ifadeleri kullandı: “İzlanda çok etkili olamasa da Merih Demiral çizgiden çıkardığı topla ülkesini kurtardı”

KÜÇÜK FİNAL’DE TÜRKİYE BİLETİ ALDI

Almanya merkezli Kicker, iki takımın 0-0 biten mücadelesini ‘korakor düello’ olarak niteledi ve karşılaşmayı şöyle yorumladı: “0-0 biten ‘küçük final’ sonrasında Türkiye turnuva biletini aldı. Gol pozisyonundan çok faulün yapıldığı mücadelede İzlanda neredeyse bütün maç sahada yoktu. Son anlarda etkili olmak isteyen konuk ekip, Türkiye engelini aşamadı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder