14 Kasım 2019 Perşembe

Orhan Pamuk: tahammül edemedikleri Altan’ın sözleri değil, cesur tutumu ve kararlılığı

Nobel Edebiyat Ödüllü eserleri ile tanınan yazar Orhan Pamuk, geçtiğimiz günlerde yeniden tutuklanan Ahmet Altan için “onun yeniden hapse atılması için bir hafta boyunca ısrarla yayın yapanların tahammül edemedikleri Altan’ın sözleri değil, hapse atıldıktan sonra gösterdiği cesur tutumu ve kararlılığı” ifadesini kullandı.

BOLD-1138 gün Silivri Cezaevi’nde tutuklu kalan Gazeteci-Yazar Ahmet Altan, Yargıtay’ın bozma kararı sonra yargılandığı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Ahmet Altan’ın tahliyesinden rahatsız olan iktidara yakın isimler, sosyal medyadan ve medya kuruluşlarından aleyhte haberler yapmaya başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararına itirazı üzerine İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Altan’ın tahliyesi kaldırarak yeniden tutuklanmasına karar vermişti. Altan’ın yeniden tutuklanmasına uluslararası birçok kurum tepki göstermişti. Dünyaca ünlü Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk, Ahmet Altan için T24’de özel açıklamalarda bulundu.

“BİZLER SUSTUKÇA…”

Orhan Pamuk, “Altan’a yapılan sistematik haksızlıklar sürdükçe ve olup bitenler karşısında bizler sustukça hepimiz kendimizden ve insanlığımızdan utanıyoruz” dedi. “Toplumu korkuyla sindirerek yönetmek isteyenler için Ahmet Altan’ın cesareti ve kişiliğinin engel olduğunu” belirten Orhan Pamuk, “Ahmet Altan serbest kalmalı, Türkiye hak ettiği normal ve adil bir hukuk düzenine geri dönmelidir” çağrısı yaptı.

“HUKUKSUZLUK VE KEYFİLİĞİ OLAĞAN KARŞILIYOR, NORMALLEŞTİRİYORUZ”

“Artık Türkiye de gerçeği söylemek için kişinin Ahmet Altan kadar cesur ve güçlü olması gerekiyor” diyen Pamuk, “Altan, üç yıldan fazla zamandır, zaten siyasi nedenlerle inandırıcı olmayan kanıtlarla içerideydi. Üç yıldan sonra onu serbest bırakanlar cesur yazarın onca baskıya rağmen korkmadığını, yılmadığını, devleti ve hükümeti örnek bir cesaretle eleştirmeye devam ettiğini görünce onu yeniden içeri attılar. Hukukun bu derece bir keyfilikle çiğnenmesi, yüksek mahkeme kararlarının pervasızca ayaklar altına alınması kabul edilir değil. Altan’a yapılan sistematik haksızlıklar sürdükçe ve olup bitenler karşısında bizler sustukça hepimiz kendimizden ve insanlığımızdan utanıyoruz. Daha kötüsü hukuksuzluk ve keyfiliği olağan karşılıyor, normalleştiriyoruz.” dedi.

“TUHAFLAŞAN HUKUKSUZLUK HEPİMİZİ ZEHİRLEMEYE DEVAM EDECEK…”

“Altan içeride tutuldukça gittikçe tuhaflaşan hukuksuzluk hepimizi zehirlemeye devam edecek…” uyarısında bulunan Orhan Pamuk, “Hapisten çıktı diye sosyal medyada Altan’ın aleyhine kampanya düzenleyenlerin, onun yeniden hapse atılması için bir hafta boyunca ısrarla yayın yapanların tahammül edemedikleri Altan’ın sözleri değil, hapse atıldıktan sonra gösterdiği cesur tutumu ve kararlılığı. Toplumu korkuyla sindirerek yönetmek isteyenler için Ahmet Altan’ın cesareti ve kişiliği bir engel. Bu yüzden onun karşısında tek çare olarak hukuksuzluğa dönmeyi ve yeniden hapse atmayı görüyorlar… Ahmet Altan serbest kalmalı, Türkiye hak ettiği normal ve adil bir hukuk düzenine geri dönmelidir.” açıklamasında bulundu.

Baba Şaban Vatan ve 3 gazeteci hakkında tutuklama talebi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder