12 Kasım 2019 Salı

Millet İttifakı İstanbul Başkanları ‘korumasız’ kaldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından Millet İttifakı’nın diğer ortağı İyi Partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya verilen korumalar da geri çekildi.

BOLD- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na seçim döneminde tahsis edilen koruma polisleri geçen gün çekilmişti. Korumalarının geçen Cumartesi günü yaptığı tebligata göre, Kaftancıoğlu için Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma desteğinin, 9 Kasım’da sona erdirildiği belirtildi. Olayı Meclise taşıyan CHP’liler, İçişleri Bakanlığına geri çekmenin gerekçesini sordu.

İYİ PARTİLİ KAVUNCU’NUN DA KORUMALARI ÇEKİLDİ

Kaftancıoğlu’nun ardından Millet İttifakının diğer ayağı İyi Partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da koruma polisleri çekildi. Kavuncu kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Kavuncu İstanbul Valiliği’ne bağlı İl Koruma Komisyonu’nun şahsına vermiş olduğu koruma kararının İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından gerekçe dahi bildirilmeden kaldırıldığını söyledi, 10 ay boyunca güvenliğini sağlayan polislere teşekkür etti.

GÜVENCEMİZ MİLLETİMİZİN DUALARI

Kavuncu, “Alınan bu gerekçesiz karar, devlet kurumları arasındaki çelişkiyi ve belirsizliği her zamanki gibi ortaya koymaktadır. Ancak herkes şundan emin olsun ki; Allah’tan başka korkumuz zaten yoktur, en büyük güvencemiz de milletimizin dualarıdır!” dedi.

BENZERLERİ GÖRÜLDÜ

Gazeteci Said Sefa koruma polislerinin çekilmesinin ardından sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yaptı. Sefa, ‘Trol gruplarının en aktifi Soylu’ya bağlı olanlar. Bu troller ve iktidar medyasının bir cenahı sistemli şekilde iki yıla yakındır Canan Kaftancıoğlu’nu şeytanlaştırıyor (!) derken Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri geri çekiliyor. Bu oyunun benzerleri daha önce de görüldü.

SEÇİM SONRASI DAVA

Korumaları çekilen 2 il başkanı, 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinin en aktif isimlerindendi. Başkanların çalışmaları sonucu İstanbul’da 25 yıl sonra ilk kez bir CHP’li aday belediye başkanlık koltuğuna oturdu. Seçimlerin ardından Canan Kaftancıoğlu hakkında 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları yüzünden dava açılmıştı. Yargılama sonunda Kaftancıoğlu 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası aldı.

“Büyüksün Reisim” diyen eski CHP’liye piyango vurdu!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder