13 Kasım 2019 Çarşamba

Trump’tan Sabah yazarı Hilal Kaplan’a: Siz gazeteci olduğunuza emin misiniz?

Beyaz Saray’da Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump’ın sadece kendisine soru soran Sabah yazarı Hilal Kaplan’a yönelik, “Siz gazeteci olduğunuza emin misiniz?” salondaki yandaş gazeteciler üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

BOLD-ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gerçekleştirdikleri zirvenin ardından Washington’da bulunan Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenledi. ABD Başkanı Trump, sözlerine 15 Temmuz’dan sonra Antakya’daki ailesini ziyareti esnasında tutuklanan NASA çalışanı Serkan Gölge’nin serbest bırakılmasından dolayı Erdoğan’a teşekkür ederek başladı. Gölge’nin yakın zamanda ABD’ye geleceğini ifade eden Trump, “kendisi tutukluydu, onun bırakılmış olması çok güzel bir jestti. Çok uzak olmayan bir gelecekte buraya geliyor olacak. Bu ABD için ve aynı zamanda Türkiye için çok önemli bir haber” dedi.

Basın açıklamasının devamında “Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek” diyen ABD Başkanı Trump, “Ben Cumhurbaşkanı’nı çok destekliyorum. Ateşkes sürüyor, bunun başarılı olmasını isteyen çok kişi var” ifadesini kullandı.

“Yakın zamanda Bağdadi öldürüldü, Türkiye belli alanlarda çok yardımcı oldu, bunu takdirle karşılıyoruz. Erdoğan’a ve Türk halkına destekleri için müteşekkiriz” diyen Trump, “Türkiye’nin S-400 alımı bizim için çok ciddi zorluklar çıkarıyor, Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız, umarım bunu çözmeyi başaracağız. Bakanlar görüşmeler yapmaya devam edecekler” dedi.

“Ticaret anlaşması için de görüştük, ciddi ilerlemeler yaptığımızı düşünüyorum. Ticaretimiz kat kat artabilir, yaklaşık 100 milyar dolar düzeyine getirmek istiyoruz. Hedefimiz iki ülke arasındaki ticareti artırmak” olduğunu belirten Trump, “Türkiye’nin de pazarını ABD’ye açmasını istiyoruz, bunu yapıyorlar zaten ciddi oranda” dedi.

ERDOĞAN MEKTUPLARI GERİ VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Donald Trump’ın kendisine 9 Ekim’de gönderdiği mektupları ABD liderine geri verdiğini söyledi. “Ferhat Abdi Şahin denen teröristin Amerika gibi bir ülkenin başkanı tarafından muhatap alınmasını üzüntüyle karşıladım” diyen Erdoğan, “Apo’nun manevi oğlum dediği birisidir. Böyle birinin stratejik ortağımız tarafından böyle karşılanması bizi üzmüştür” şeklinde konuştu.

HAVUZ MEDYASI, BEYAZ SARAY’DA REZİL OLDU

ABD Başkanı Trump, Erdoğan soru alırken, Trump gazetecileri işaret ederek “birini seçmek ister misin?” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Sabah yazarı Hilal Kaplan’a hitaben “Hilal hanım buyurun” diyerek soru aldı. Tam bu sırada Trump, “Türkiye’den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen. Dost canlısı gazetecileri görmek istiyoruz” sözüyle espri yaptı.

Hilal Kaplan’ın sorusunu sadece Trump’a sordu. Trump, Kaplan’ın sorusunu cevapladıktan sonra “Şimdi Cumhurbaşkanı’na bir soru sorabilirsin. Aynı gazeteci (Hilal Kaplan) gazeteci olduğuna emin misin? Soru sorarak Türkiye için çalışıyor olmuyor musun?” sözleri Erdoğan’da ve salondaki yandaş gazetecilerde soğuk duş etkisi yaptı.

Ahmet Altan’ın tutuklanma gerekçesi “kaçma şüphesi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder