13 Kasım 2019 Çarşamba

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörüne 8 ay hapis cezası

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Yunanistan’da Panathinaikos-Olympiakos maçında büyük bir olaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı.

BOLD – Bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Portekizli teknik adam Vitor Pereira, Yunanistan’da oynanan Panathinaikos-Olympiakos derbi maçında olaylara sebebiyet vermekten 8 ay hapis cezası aldı. Olaylar sırasında taraftarlar tribünlerden aşağı inmişti.

PEREİRA TARAFTARA ‘GEL GEL’ İŞERETİ YAPMIŞTI

Sarı-lacivertli takımın başına gelmeden önce Yunanistan’ın Olympiakos’u takımının başında bulunan Vitor Pereira, Şubat 2015’te oynanan dev derbi öncesinde futbolcuların ısınmaya çıktığı sırada yeşil zeminde gezerek rakip tribünlere hareket yapmıştı. Portekizli teknik adam, Panathinaikos’un ve Avrupa’nın en en ateşli tribünü olan ‘Gate 13’e elleriyle ‘Gelin’ şeklinde işaret yaparak olayların başlangıç noktası olmuştu. Ev sahibi takım taraftarları de bu tahrik sonrası sahaya inerek Olympiakos futbolcularını ve teknik direktör Vitor Pereira’yı kovalamıştı.

UYGUNSUZ DAVRANIŞ VE TAHRİK ETME

Olayın üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesinin ardından Yunanistan’daki mahkeme kararını verdi. Atina’da görülen davada 51 yaşındaki teknik adama “Uygunsuz davranış ve tahrik etme” suçundan 8 ay hapis cezası verdi ve cezayı erteledi.

Olaylı derbiyi ev sahibi Panathinaikos, 2-1 kazanmasına rağmen yaşananlardan dolayı 3 puanı silinip, 100 bin euro para cezası ve 2 maç saha kapama cezası aldı. Vitor Pereira, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra yarım sezon 1860 Münih’i çalıştırdı ve 12 Aralık 2017’de Çin’in Shanghai SIPG takımının başına geçti.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder