13 Kasım 2019 Çarşamba

Zaman geçtikçe otomobillerin lastikleri daha da büyüyecek

Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden General Motors’un tasarım şefi Michael Simcoe, otomobillerin lastik boyutunun gelecek yıllarda 26 inçe kadar büyüyebileceğini söyledi.

BOLD – Teknolojinin gelişmesiyle birlikte önemli bir ihtiyaç olarak görülen otomobiller de büyük değişimler yaşadı. Otomobiller artık tüm yeni teknolojileri kullanabiliyor ve hatta kendi kendilerine yolculuk yapabiliyor. Ancak geçen yıllar, otomobillerdeki önemli parçalardan olan lastikleri de değiştirdi.

Bu durum bariz şekilde gözlemlenebiliyor. Yeni model araçların lastikleriyle eski model araçların lastikleri kıyaslandığında, yeni model araçların çoğunda daha büyük lastiklerin kullanıldığı görülüyor.

General Motors’un tasarım şefi Simcoe, fren sistemleri konusunda yaptığı çalışmalarla nam salan Brenco’nun CEO’su Dan Sandberg ile katıldığı bir podcast yayınında araçlardaki lastik boyutlarının neden zaman içerisinde büyüdüğünü açıkladı.

Simcoe, tasarımcıların genel olarak araçların daha yere yakın, daha iyi ve daha büyük görünmeleri için çalıştığını açıkladı. Bu durumun lastiklerden bağımsız olamayacağını ifade eden Simcoe, lastiklerin de bu yüzden büyüdüğünü ifade etti.

Günümüzdeki en yaygın lastik boyutunun 18 inç olduğunu ifade eden Simcoe, bu boyutun küçük olduğunu düşünüyor. Simcoe, lastik boyutlarının büyümeye devam edeceğini ve bu büyüklüğün 26 inçe kadar ulaşabileceğini söylüyor.

Tekerlek stillerinin aracın kendisine uyacak şekilde tasarlandığını belirten Simcoe, araçların tasarımları değişmeye devam ettikçe lastik şekillerinin de değişeceğini dile getirdi.

Ford, 900 beygirlik elektrikli Mustang’i görücüye çıkardı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder