28 Ocak 2020 Salı

AKP, depremle ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisini reddetti

CHP ve HDP’nin, son günlerde artan deprem konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin grup önerileri, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

BOLD – Genel Kurulda, CHP ve HDP’nin deprem hakkında araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin grup önerileri ele alındı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 1999 depreminden sonra deprem vergisi konulduğunu, toplanma alanları oluşturulduğunu hatırlatarak, “İstanbul’da bu sayı 496’ydı. İktidarınızda, bu alanlar iştahınızı kabarttı, nasıl malı götürürüm, rant elde ederim gözüyle baktınız. Bunlardan sadece 77’si kaldı, 419’una AVM diktiniz.” dedi.

İSTANBUL DEPREMİ DAHA YIKICI OLACAK

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de olası bir İstanbul depreminin, Elazığ depreminin binlerce kat etki meydana getireceğini belirterek, bunu önlemenin yolunun bilim adamlarına, Naci Görür’e kulak vermek olduğunu söyledi. Şeker, bilimden gidilmeyen yolun karanlık olduğunu dile getirdi.

AKP’DEN “İHTİYAÇSA ADIM ATARIZ” ÇIKIŞI

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, grup önerisinin reddinin, usul ve teknik konudan ibaret olduğunu savundu. Turan, Mecliste çok sayıda komisyonun çalıştığını, şimdiye kadar birçok konuda ortak öneri verilerek araştırma komisyonları kurulduğunu, ihtiyaçsa tekrar adım atacaklarını belirtti. Turan, Türkiye’nin depremle karşı karşıya kaldığına yönelik bir gerçeğin bulunduğuna işaret etti. Bülent Turan, çok sayıda mevzuat değişikliği yapıldığını, kentsel dönüşüm başta olmak üzere çok önemli adımlar atıldığını anlattı. Görüşmelerin ardından her iki grup önerisi de kabul edilmedi.

 

Mahmud Abbas’tan Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’na tepki: Kudüs satılık değildir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder