30 Ocak 2020 Perşembe

Yunanistan mülteci akınına karşı Ege’de ‘yüzen bariyer’ kurmayı planlıyor

Yunanistan Türkiye’den Ege Denizi yoluyla gelen sığınmacıları engellemek için “yüzen koruma sistemi” kurmayı planlıyor. Yunan Ordusu, sistemi acil durumlarda kullanacak.

BOLD – Yunanistan hükumeti, Türkiye’den Yunan adalarına gelen göçü durdurabilmek için yüzen bariyer kullanılacağını açıkladı.

Yunan Savunma Bakanlığı tarafından “yüzen koruma sistemi” ihalesi açıldı.

ACİL DURUMLARDA KULLANILACAK

İhale dokümanlarına göre sistem 2,7 kilometre uzunluğunda, 1,1 metre yüksekliğinde bir ağ ya da bariyer şeklinde olacak, 50 santimetrelik bölümüyse su yüzeyinde bulunacak. Su yüzeyindeki bölümün yanıp sönen ışıkları olacağı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığının bütçesini dört yılık bakım gideri de içinde olmak üzere 500 bin euro olarak belirlediği sistemi Yunan ordusunun acil durumlarda kullanacağı belirtildi. Özel şirketlerden sistem için 3 ay içinde teklif vermeleri istendi.

Savunma Bakanlığı internet sitesinde yapılan duyuruda, “acil durumda kullanılacak” yüzen bariyerin ne zaman yerleştirilmesinin planlandığı konusuna ise açıklık getirilmedi.

Geçen yıl Yunanistan’a ait Ege adalarına 60 binin üzerinde göçmen kaçak yollarla geçiş yapmıştı.

Aralık ayında bir açıklama yapan Yunan hükumetinin mülteci kabul sorumlusu Manos Logothetis 2020 yılında Türkiye’den yasal olmayan yollarda Yunan adalarına 100 bin yeni sığınmacı gelmesini beklediklerini söylemişti.

Macron: Türkiye, Libya’ya paralı asker göndererek Berlin Anlaşmasını ihlal ediyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder