31 Ocak 2020 Cuma

Erdoğan adaleti: Biri kan kusarak ölür diğeri affedilir

Tayyip Erdoğan, Madımak Katliamı müebbet hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ın cezasını kaldırdı. Kan kusarak ölen Hüseyin Polat için bu yetki kullanılmamıştı.

BOLD – AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Sivas Madımak Katliamı’ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan 86 yaşındaki hükümlü Ahmet Turan Kılıç’ın kalan cezasının kaldırılmasına karar verdi.
Resmi Gazete’de yayınlanan Erdoğan’ın kararına göre, 2000 yılında Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak” hakkında suçundan idam cezasına hükmedilen, idam cezasının kaldırılmasının ardından cezası müebbet ağır hapse çevrilen Ahmet Turan Kılıç’ın kalan cezası, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun raporu sebebiyle kaldırıldı.

Ahmet Turan Kılıç, Madımak Katliamı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı ve 27 yıldır tutukluydu.

BAŞKA BİR TUTUKLU KAN KUSARAK ÖLDÜ

Bir başka hasta tutuklu ise 25 yıldır cezaevinde bulunan Hüseyin Polat’tı. Ağır hasta olan Hüseyin Polat için Erdoğan af yetkisini kullanmadı. Vücudunda şişlikler ve yaralar olan Polat, son olarak ailesini aramış ve “öleceğim galiba” demişti. İnsan hakları ihlalleriyle gündüme gelen Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Hüseyin Polat, 25 Ocak’ta fenalaşmış ancak hastanede yer olmadığı gerekçesiyle tedaviye kabul edilmemişti. 52 yaşındaki Polat aynı gün hayatını kaybetmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder