31 Ocak 2020 Cuma

Bakan açıkladı, Türkiye’de koronavirüs tanısı ‘şu an’ için yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin Wuhan’da ortaya çıkıp şimdiye kadar 213 kişinin canına mal olan koronavirüse dair Türkiye’de ‘şu an için’ tanı konulmuş vaka bulunmadığını açıkladı.

BOLD – Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını konusunda tedirginlik yaşayan ülkelerden arasında Türkiye’de yer alıyor.

BUGÜNE KADAR 213 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI

Çin Wuhan’daki ilk vaka tespitinden sonra bugüne kadar 213 kişinin ölümüne yol açtığı duyurulan koronavirüse ilişkin Sağlık Bakanı Fahretin Koca açıklamalar da bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nca tertiplenen toplantı akabinde konuşan Bakan Koca, havalimanlarında 365 gün sağlık personeli bulundurulduğunu, kontrol önlemlerinin devreye sokulduğunu ve bilgilendirilme yapıldığını kaydetti.

TERMAL KAMERALARLA TARANIYOR

Çin merkezli uçuşlarla Türkiye’ye gelen yolcuların termal kameralarla tarandığı bilgisini vererek, “Şu anda kadar herhangi bir şüpheli hastaya rastlanmadı” dedi.

ANALİZ EDİLEN ÖRNEK SAYISI 68

Şüpheli görülen 68 kişiden örnek alınıp analiz edildiğini belirten Koca, “Şu ana kadar Türkiye’de kesin olarak yeni koronavirüs tanısı alan hastamız olmadı” diye konuştu.

70 VAKA GÖZETİM ALTINA ALINDI

Adana’da gözetim altında ki iki vakanın durumunu ‘negatif’ diye belirten Sağlık Bakanı, “70 gözetim altına aldığımız vakamız oldu. Herhangi birinde pozitif durum çıkmadı” ifadelerini kullandı.

NUMUNE ALINAN HASTA SAYISI FAZLA

Fahrettin Koca, ayrıca şu noktalara değindi, “İlk günden itibaren denetimleri sıkı uyguladık. En ufak Çin’den gelen veya Çin’den gelen biriyle iletişimi olan birini gözetim altına aldık. Numune aldığımız hasta sayısı fazla. O nedenle hepsinin negatif olduğunu belirtmek istiyorum.”

GELENLER 14 GÜN SÜREYLE KARANTİNADA TUTULACAK

Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına öne çıkan diğer başlıklarsa şöyle:

– Çin’den gelecek vatandaşlar burada, başka hastalarla, vatandaşlarla teması olmadan 14 gün gözetim altında tutulacak. Ayrıca Çin’den gelen kuru yük gemilerini de kontrol ediyoruz.

KULLANILMAYAN HASTANE YENİDEN KULLANILABİLİR HALE GETİRİLDİ

– Uçak indiğinde de Çin’den gelen vatandaşlarımız 14 gün kontrol altında tutulacak. Kullanmadığımız bir hastaneyi yeniden kullanılabilir hale getirdik.

YOĞUNLAŞMA OLMASIN DİYE HASTANE SÖYLENMEMİŞ

– Hastanede bir yoğunlaşma olmasını istemediğimizden hastaneyi söylemedik. Ama yarın göreceksiniz. Hastane alt yapısı olarak hiçbir eksiği olmayan bir hastanemiz olduğunu, bütün kararların bilim kuruluyla alındığını ifade etmek istiyorum.

MAKSATLI DİYE TANIMLADIĞI PAYLAŞIMLARA ‘İTİBAR ETMEYİN’ DEDİ

– Sosyal medyada yer yer de maksatlı yer alan paylaşımlara itibar edilmemesini rica ediyorum.

Sanayide vites küçültüldü, ticaret açığı azaldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder