1 Şubat 2020 Cumartesi

“Madımak affı yeni katliamlara yol vermektir”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madımak davası hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ı sağlık sorunları sebebiyle affetmesi mağdur yakınlarının tepkisini çekti. Sivas davası avukatı Şenal Sarıhan, “Bu af, yeni katliamlar için yol vermektir” değerlendirmesinde bulundu.

BOLD – Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sebebiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç, sağlık gerekçesiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ca affedildi.

Sağlık gerekçesiyle affedilen müebbet cezası almış 86 yaşındaki Madımak hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç.

Söz konusu gelişme gözleri devam eden davalara çevirdi. Üç firari sanık Murat Karataş, Eren Ceylan ve Murat Sonkur’un ağırlaştırılmış müebbetle yargılandıkları dava, 1994’ten bu yana sürüyor.

YÜKSEK MAHKEME’DEKİ BAŞVURU SONUÇLANMADI

Anayasa Mahkemesi’ne ‘etkili soruşturma yapılmadığı’ gerekçesiyle yapılan başvuru da henüz sonuçlanmadı.

Gazetduvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Sivas davası avukatı Şenal Sarıhan, “Bu af, yeni katliamlar için yol vermektir” dedi.

ÖLÜMCÜLDÜR RAPORU KAMUOYU İLE PAYLAŞILMADI

Sivas’ta babası Metin Altıok’u kaybeden Zeynep Altıok Akatlı ise “Sürekli aynı kötü filmi, daha kötü yönetmenler tarafından çekilmiş bir şekilde tekrar tekrar izliyor gibi hissediyoruz” diye konuştu.

Avukat Sarıhan, Kılıç hakkında hastalığının tanısına dair raporun olduğunu fakat ‘ölümcüldür, tahliye edilmesi gerekir ve cezaevinde bakılamaz’ ibarelerinin yer aldığı raporun kamuoyuyla paylaşılmadığını belirtti.

Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te meydana gelen olaylarda 35 kişi hayatını kaybetti.

ÖÇ ALMAK İÇİN İZLEMİYOR, YENİ KATLİAMLAR OLMASIN DİYE TAKİPTELER

Sarıhan, “Rapor cezaevinde yaşamasını imkansız mı kılıyor? Bu konuda bilgi sahibi değilim ve kaygılıyım. Sivas’ta insanlığa karşı suç işlendi. Bunun zaman aşımı olmaz ve affın da gündeme gelmemesi gerekiyor. İnsanlar davayı 26 yıldır öç almak için izlemiyor, yeni katliamlar olmasın diye takip ediyor. Bu af yeni katliamlar için yol vermektir” yorumunu yaptı.

TAHLİYE ÖZEL BİR DİLLE GÜNDEME GETİRİLDİ

Madımak Oteli’nde ölen şair Metin Altıok’un kızı eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla affedilen Kılıç’ın tahliyesi öncesi buna dikkat çekmeye çalıştığını söyledi.

İktidara yakın gazeteler tarafından Kılıç’ın tahliyesine dair haberlerin özel bir dille gündeme getirildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanının tek kişiye özgü ödüllendirme mekanizmasının işletileceğini ben bile akıl edememiştim” ifadelerini kullandı.

ÖNERGELER KİŞİSEL SORU DENİLEREK REDDEDİLDİ

Milletvekiliyken olaylar sebebiyle ceza alanlardan tahliye edilenlerle ve kalan cezaları ile ilgili bilgi edinmek için soru önergesi verdiğini, bunların ‘kişisel soru’ denilerek reddedildiğini kaydetti.

Senato’daki Cumhuriyetçiler Trump’a aklanma yolunu açtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder