30 Ocak 2020 Perşembe

AKP’li belediyeden ihalesiz milyonluk çiçek alımı

Sayıştay raporları, AKP’li belediyelerin yaptıkları yolsuzluk ve usulsüzlükleri tek tek ortaya çıkarıyor. AKP’li Selçuklu Belediyesinin satıcının istediği fiyattan, ihalesiz 1 milyon 400 bin TL’lik fidan ve çiçek, 801 bin TL’lik de gıda malzemesi aldığı tespit edildi.

BOLD – Sayıştay denetçileri, AKP’li Selçuklu Belediyesi’nin 2018 yılında ihalesiz 1 milyon 400 bin TL’lik fidan ve çiçek, 801 bin TL’lik de gıda malzemesi aldığını tespit etti. Sayıştay, harcamaların mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Satın alınan ürünlerin satıcının istediği fiyattan alındığını” belirtti.

FİYATI SATICI BELİRLEMİŞ

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre AKP’li Selçuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde yeşil alanlarda ve piknik alanlarında kullanılmak üzere 1 milyon 411 TL’lik bitki, çiçek ve fidanı, ihalesiz, piyasada fiyat araştırması yapmadan, seçilen satıcının belirlediği değerden alım yapıldığını ortaya çıkardı.

İHALESİZ GIDAYA 801 BİN TL VERİLMİŞ

Konya Selçuklu Belediyesi 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, 2018 yılında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere alınan 801 bin 888 TL’lik gıda maddesinin de ihalesiz alındığı belirtildi. Belediyenin ihalesiz aldığı gıda malzemeleri “Hazır çorba, bisküvi, çikolata, çay, salça, ayçiçek yağı, makarna, pirinç ve nohuttan” oluşuyor.

VAKIFLARA MİLYONLARCA LİRA PARA AKITILMIŞ

AKP’li belediyenin vakıf ve derneklerle imzaladığı protokoller doğrultusunda milyonlarca lira harcadığı da raporlarda yer aldı. AKP’li belediye, Hacıveyiszade ilim ve Kültür Vakfı Erkek Kuran Kursu inşaatının çatı ve cephe imalatlarını işini üstlenerek, belediye kasasından toplam 2 milyon 516 bin TL harcadı. Belediyenin ortada herhangi bir ortak proje olmamasına rağmen bir vakfın aylık yaklaşık 51 bin TL ve bir başka vakfın ise aylık 22 bin TL’lik kirasını ödediği de ortaya çıktı.

Kızılay Başkanı, Ensar Vakfı’na yapılan bağışı böyle savundu: Vergi kaçırmak başka, vergiden kaçınmak başkadır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder