1 Şubat 2020 Cumartesi

İzinsiz çekilen Ahmet Kaya’nın filmine mahkemeden durdurma kararı

Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan “İki Gözüm: Ahmet” filminin gösterimi, eşi ve kızlarının açtığı dava nedeniyle durduruldu. Film, 7 Şubat’ta vizyona girecekti.

BOLD – Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi ve kızları, sanatçının hayatını konu alan ‘İki Gözüm: Ahmet’ filminin gösteriminin durdurulması için dava açtı. Mahkemenin verdiği kararla 7 Şubat’ta vizyona girmesi beklenen filmin gösterimi dava sonuçlanana kadar durduruldu.

AİLE GÖSTERİMİN DURDURULMASINI İSTEDİ

Sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan film, 7 Şubat’ta vizyona girmesi planlanıyordu. Eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, yasal varisleri olarak “İki Gözüm: Ahmet” filmini çeken X Yapım şirketine dava açtı. CNN’nin haberine göre, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuran aile, “kişilik haklarına yapılan saldırının önlenmesini” ve “filmin yayınlanmasının dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını” talep etti.

MAHKEME TALEBİ KABUL ETTİ

Talebi kabul eden mahkeme, ihtiyati tedbir yoluyla “İki Gözüm: Ahmet”in ve filme ilişkin her türlü görüntü ve içeriğin sinemalarda, kitle iletişim araçlarında, internette, televizyon kanallarında yayınlanmasının, çoğaltılmasının ve dağıtılmasının dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına karar verdi. Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop’un yönetmenliğinde çekilen ‘İki Gözüm: Ahmet’ filminde Özgür Tüzer ve Aleyna Solaker başrol oynadı.

Ekonomik krizden kurtuluş yolu bulamayan iktidar vatandaşın geçtiği yola vergi koydu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder