28 Ocak 2020 Salı

Çin’de koronavirüslü hasta ilaç vermeyen sağlıkçıları böyle cezalandırdı

Çin’de koronavirüsü taşıyan bir hasta, kendisine reçeteli ilaçlarını vermediği gerekçesiyle tartıştığı iki sağlık görevlisine, yüzlerine öksürerek virüs bulaştırmak istedi.

BOLD – Çin’in Wuhan kentinde baş gösteren ve dünyaya yayılmasından endişe duyuna, bulaşıcı koronavirüsü yüzünden şuana kadar 80’in üzerinde kişi hayatını kaybetti. Çinli yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla kenti karantinaya aldı. Virüs taşıyan hastaların, hastane koridorlarında tedavi edildiği görüntüler sosyal medyada sık sık yer aldı. Çinli yetkililer, hastane sıkıntısını 1 hafta içerisinde çözecek, 1000 yataklı hastane inşaatına geçen günlerde başladı. Çin’deki bir diğer sorun da ilaç sıkıntısı. Bazı hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşandığı haberleri dünya kamuoyuna yansıyor.

Çin’de bir hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan bir görüntüde virüs taşıyıcısı bir hasta sağlık görevlilerinden reçetedeki ilaçları istiyor. Görevlilerden olumsuz cevap alan hasta, iki görevlinin de yüzüne öksürerek virüs bulaştırmaya çalışıyor. Virüslü hastanın saldırısına uğrayan görevliler hemen uzaklaşarak güvenliğe durumu bildiriyor.

İşte o görüntüler…

Koronavirüse dair Sağlık Bakanlığı rehber yayımladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder