1 Şubat 2020 Cumartesi

Kızılay’da tuz kokmuş: Kızılhaç ile 20 milyon liralık toplantı, yöneticilere süper lüks konaklama ve VIP minibüs…

Yolsuzluk ve cinsel taciz skandallarıyla sarsılan Kızılay’ın, 20 milyon liraya Antalya’da toplantı düzenlediği, bağış paralarıyla inşa edilen binayı TÜGVA’ya verdiği ortaya çıktı.

BOLD – Kızılay’ın yönetim kurulu tutanakları şimdiye kadar kamuoyu önüne gelen skandalların buzdağının görünen kısmı olduğunu gözler önüne serdi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun 19 Mart 2018 tarihli toplantısının tutanağı, Antalya’da 20 milyon lira harcanarak etkinlik düzenlendiğini ortaya çıkardı.

İKİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ŞERH DÜŞTÜ

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin 5 ila 11 Kasım 2017 arası Antalya Belek’te düzenlenen toplantısı için milyonlarca lira harcandı.

İki yönetim kurulu üyesi, alınan karara şerh düşerek “Antalya’daki toplantı bir hayır kurumu olan Kızılay’ın planlanan bütçesinden çok fazlaya mal olmuştur. Bu toplantı nedeniyle Kızılay’a 20 milyon lira bedelli icra gelmiştir. 10 milyon lira toplantı bedeli hesaplanmış olması hayır kurumu olan Kızılay’a uygun bir işlem değildir” dedi. Üyeler, fazla harcamanın sorumlulardan tahsilini talep etti.

AFRİKA TURU İÇİN 24 BİN DOLARLIK SPONSORLUK

Yönetim Kurulu’nun 2 Aralık 2018 tarihli bir başka karar tutanağında Afrika ülkelerini bisikletle gezen Hasan Söylemez’e ayda iki bin dolar ödenerek sponsor olunmasına karar verildiği belirtildi.

Ödemenin 12 ay süreyle yapılmasına ve toplamda 24 bin dolar ödenmesine karar verildi. Tutanakta “Söz konusu projeye kurumumuz tarafından verilen desteğin devam ettirilmesinin önemli bir fırsat olduğu düşünülmektedir” ifadeleri yer aldı.

EN BÜYÜK BİNA DENİLDİ, BİLAL ERDOĞAN’IN TÜGVA’SINA TAHSİS EDİLDİ

Balıkesir Kızılay Şubesi’nin 2014’te bağış toplayarak inşasına başladığı ve Türkiye’nin en büyük Kızılay binası olacağı açıklanan yapı, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) tahsis edilip cephesine TÜGVA Öğrenci Yurdu tabelası asıldı.

KOSOVALI BAKAN BÜTÜN MASRAFLARI KIZILAY KASASINDAN

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın Kızılay İskenderun Şubesi’ni ziyaretine ilişkin Yönetim Kurulu’nun 10 Nisan 2017 tarihli kararında “Ziyaret heyeti için yüksek standartta bir araç tahsis edilmesi” kararı alındı.

Aracın tüm giderleri Kızılay’ca karşılanırken ulaşım, yemek, konaklama ve hediyelik eşya alımının da Kızılay bütçesinden karşılanmasına karar verildi.

MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ’NE 571 BİN LİRAYA ARŞİV KATALOĞU SİPARİŞİ

Kızılay Yönetim Kurulu 10 Nisan 2017 tarihli bir başka kararında ‘Arşiv Kataloğu’ hazırlatmak için Medeniyet Üniversitesi ile anlaşıldığı ve kurum tarafından 571 bin liralık ödeme yapılacağı belirtildi.

ÇAĞRI MERKEZİNİN ETKİN HALE GETİRİLMESİ 750 BİN LİRAYA MAL OLDU

17 Nisan 2017 tarihli yönetim kurulu toplantısında 168 numaralı çağrı merkezi hattının ‘daha etkin ve sağlıklı yönetilmesi’ için dışarıdan hizmet alma yoluna giderek 750 bin lira bütçe tahsis etti.

YÖNETİCİLER İÇİN LÜKS OTELLERDE KONAKLAMA İMKANI

Yönetim Kurulu’nun 19 Nisan 2017 tarihli toplantısına ilişkin hazırlanan tutanakta “Yönetim, denetim kurulu üyeleri ve genel müdürlüğün görevlendirmelerinde konaklama hizmetlerini karşılamak üzere oteller ile anlaşma yapılması ihtiyacı doğmuştur” denildi. Toplantıda İstanbul’da biri dört yıldızlı üçü beş yıldızlı dört; Ankara’da ise beş yıldızlı otelle bir yıllık sözleşme imzalanmasına karar verildi.

1 MİLYONLUK VIP MİNİBÜS İDDİASI

15 Ağustos 2017 tarihli toplantı tutanağının 34’üncü maddesinde ‘Yöneticilerimizin ve heyetlerimizin kullanabilmesi amacıyla bir adet minibüs tipi bir aracın sonradan tefriş edilmek üzere satın alınabileceği söz konusu kararlar çerçevesinde değerlendirilmiştir” denildi. Kızılay kaynakları ise VIP çalışma ofisli araç’ın yaklaşık bir milyon liraya mal edildiğini iddia etti.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ’NE TAHSİS EDİLDİ

Kızılay’ın Heybeliada Gençlik Kampı da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İstanbul Müftülüğü’ne tahsis edildi.

İmzalanan taahhütnamede kamp alanının, 5 ila 11 Eylül 2018 arası AGD’nin kullanımına bırakıldığı, Kızılay bayrak ve flamaları dışında da bir şey asılmaması istendi.

5 BİN LİRALIK BAĞIŞLA BİR AYLIK KAMP ALANI KULLANIMI

15 Eylül 2017 tarihli belgede ise Heybeliada Gençlik Kampı’nın 20 Eylül ila 20 Ekim arası İstanbul Müftülüğü’nün kullanımına bırakıldığı belirtildi.

Müftülüğün kamp alanını üniversite öğrencilerinin oryantasyonu kapsamında kullanmak istediği ve bunun karşılığında, Kızılay’a beş bin liralık bağış yapacağı belirtildi.

Airbus yolsuzluğunu örtbas etmek için 4 milyar dolar ödeyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder