30 Ocak 2020 Perşembe

CHP’den Kızılay’a Ensar Vakfı tepkisi: Bu ne kepazelik?

Kızılay’ın kendisine bağışlanan parayı yurt yapması için Ensar Vakfına vermesine CHP’den sert tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılanı “kepazelik ” olarak niteledi.

BOLD – CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, Başkent Doğalgaz A.Ş’nin, Kızılay’a bağışladığı tutarın Ensar Vakfı tarafından yurt yapımında kullanılmasına imkan tanıyan bir yazı gönderdiğini belirterek, “Bu ne kepazelik? Kızılay’ın yurt yapmak için Ensar Vakfına mı ihtiyacı var?” dedi.

ERDOĞAN YARDIM PARALARI KONUSUNDA HESAP VERMELİ

Meclis Genel Kurulunda konuşan Altay, depremzedelere yönelik yardımların dağıtılması konusunda şeffaf olunması gerektiğini, ancak Türkiye’de bu konuda soru işaretleri bulunduğunu söyledi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yardım paraları konusunda hesap vermesi gerektiğini ifade eden Altay, “Bir TV programcısı yardım toplamış, Allah razı olsun. İçişleri Bakanı’na ‘Aman ha bunu doğru kullanın’ demek zorunda hissediyorsa veya o ruh iklimi içindeyse burada bazı şeyler kötü gidiyor demektir” dedi.

BU NE KEPAZELİK?

Başkent Doğalgaz A.Ş’nin, Kızılay Genel Müdürlüğüne, bağışladığı tutarın bir kısmının Ensar Vakfı tarafından yurt yapımında kullanılmasına imkan tanıyan bir yazı gönderdiğini, bunun da kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Altay, “Başkent Doğalgaz Kızılay’a diyor ki: “Ben sana 8 milyon dolar para verdim, bunun 75 bin dolarını Derneğinizin faaliyetlerine, kalan 7 milyon 925 bin doları da Ensar Vakfıyla iş birliği yaparak yurt ve kimi hizmetlerde kullanın.” Bu ne demek ya? Bu ne kepazelik ya? Kızılay Vakfının yurt yapmak için Ensar Vakfına ihtiyacı mı var?” dedi.

 

Kızılay Başkanı, Ensar Vakfı’na yapılan bağışı böyle savundu: Vergi kaçırmak başka, vergiden kaçınmak başkadır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder